Има голям потенциал за задълбочаване на двустранните отношения в сферата

...
Има голям потенциал за задълбочаване на двустранните отношения в сферата
Коментари Харесай

И пред Съвета на федерацията Караянчева говори за енергетика

Има огромен капацитет за задълбочаване на двустранните връзки в областта на енергетиката, където Русия и България са дългогодишни сътрудници. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева в изявлението си пред членовете на Съвета на федерацията на Федералното заседание на Руската федерация.

Караянчева посочи, че съдействието в енергетиката би трябвало да бъде продължено при съблюдаване на правилата - целенасоченост, конкурентост, бистрота, сигурност на доставките и пазарно обоснована цена.

" България води политика, ориентирана към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, по този начин и за Европейския съюз ", посочи тя.

Председателят на Народното събрание съобщи, че страната ни поддържа опцията за прекосяване на отклонение на " Турски поток " през територията на България в подтекста на основаването на районния газов хъб " Балкан ".

По думите ѝ по този начин ще се реализира действителна диверсификация на доставките на газ и конкурентни цени. Караянчева посочи, че България не възразява против нито един план, който дава отговор на настоящото европейско законодателство и е стопански аргументиран.

Парламентарният началник означи още, че съдействието сред България и Русия в региона на нуклеарната енергетика заслужава деликатно, отговорно и задълбочено разискване и добави, че в дневния ред на българо-руското съдействие са и капиталовите вероятности.

В изявлението Караянчева акцентира, че през последната година и половина политическият разговор сред България и Русия на най-високо равнище е насърчителен.

" Ние желаеме да развиваме връзки с Руската федерация, учредени на разговора, градивното съдействие и взаимното ценене на ползите ", уточни тя.

Цвета Караянчева обърна внимание, че към този момент 140 години България съхранява дълбоката признателност към Русия за възобновяване на българската държавност. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР