Има големи опасения за сигурността на личните данни Властите в

...
Има големи опасения за сигурността на личните данни Властите в
Коментари Харесай

Торонто се отказа от изграждането на умен район

Има огромни опасения за сигурността на персоналните данни
Властите в Торонто се отхвърлиха от построяването на " интелигентен " регион на източния бряг на езерото Онтарио, наименуван Кисайд. Проектиран от Snohetta и Heatherwick Studio, той трябваше да е ситуиран на повърхност от близо 5 хектара, а постройките да са от дървесина. Идеята бе наричана техно-утопия.

Концепцията бе на Sidewalk Labs, компания, която е поделение на Гугъл. Предвиждаше се в този примерен регион тротоарите да се подгряват, да има безпилотни таксита, а боклукът да се събира посредством роботизирана система. Но също и да се реализира непрестанен мониторинг, като данните от него да се употребяват за бързо ръководство на процесите в града за основаване на повече улеснения на жителите. Именно това обаче предизвика неодобрение у канадците, които се възпротивиха на този надзор и показаха подозрения за коректността при запазване на персоналните им данни и въобще за сигурността на процеса.

Затова кметството на Торонто към този момент разгласи нов проект, съгласно който на мястото ще бъдат издигнати 800 жилища на налични цени, ще има гора, градска зеленчукова градина на покривите, арт център, просветителни пространства и други Новият план е на консорциум, в който влизат Alison Brooks Architects, английското студио Adjaye Associates, както и датските Henning Larsen и SLA.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР