Има фирмен чат, но Иван Тодоров няма спомени да е

...
Има фирмен чат, но Иван Тодоров няма спомени да е
Коментари Харесай

Иван Тодоров нямал спомени да е участвал в чатовете, изнесени от прокуратурата

Има фирмен чат, само че Иван Тодоров няма мемоари да е взел участие в подобен чат и да са водени диалози за събаряне на държавното управление.

Това съобщи в утринния блок на bTV Георги Стефанов, юрист на обвинявания в кибертероризъм Иван Тодоров.

По думите му репликата " ще смъквам държавното управление ", може да е казана от някой в подтекста на някакви смешки. Според него е доста противоречиво дали тези чатове са същински и дали са на " ТАД Груп ".

Ако е имало пробив към Национална агенция за приходите, то не е осъществено от тези трите упрекнати лица, означи юристът.

Стефанов акцентира за следващ път, че за него е необяснимо, че единствено Иван Тодоров е в ареста, защото минимум данни в показаните доказателства има за него.

Няма никаква причина никой да бъде арестуван, само че най-малка причина има Иван Тодоров да е в ареста, посочи той.

По думите му няма по какъв начин един човек да бъде публично рисков откакто не е осъждан и има чист бизнес.

Според юриста притежателят на " ТАД Груп " е натопен, най-вероятно от някоя конкурентна компания или някой, който има интерес компанията да бъде закрита.

Адвокат Стефанов е безапелационен, че не се тормозят от показанията да Кристиян Бойков, като те упорстват разпита му да бъде изработен пред арбитър, с цел да могат да участват и двете страни.

Той посочи, че с Бойков беседват единствено посредством отбраната му.

Защитникът на Тодоров е на мнение, че зам.-главният прокурор не би трябвало да намесва политиката в този развой.

Не му е работата на зам.-главния прокурор да приказва за политика, акцентира Стефанов.

Той обясни още, че са подготвили иск в съда в Страсбург за нарушение на правата на индивида, защото по думите му не може прокуратурата да излезе и да твърди, че някой е отговорен без това да е потвърдено.

Фирмата майка от Калифорния " ТАД Груп " е подготвила искове във вашингтонския търговски арбитраж против България, защото целият бранд страда. Става въпрос за седемцифрена сума, която ще бъде поискана от страната, добави Стефанов.

Припомняме, че на 8 август съдът реши Иван Тодоров да бъде върнат в ареста.

Преди делото Тодоров съобщи пред медиите, че не е гарант на закононарушението и не се тормози от нищо.

Преди това пък от прокуратурата желаеха делото да не става обществено.

Припомняме, на 15 юли 2019 година ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите ревизираха сигнал от хакер, че е източена забележителна част от базата данни на Националната организация по приходите.

След това на 20-годишния Кристиян беше повдигнато обвиняване за киберпрестъплението, откакто той беше арестуван на работното си място.Беше открито, че младежът е пробил и уеб страницата на МОН преди 2 години.

По мотив хакерската офанзива министър председателят Бойко Борисов съобщи, че в Бъгария има неповторими вълшебници в IT сферата и би трябвало хакерите да работят за страната.

Пред bTV упрекнатият отхвърли да е направил офанзивата против приходната организация.

За претендента за основен прокурор Иван Гешев офанзивата към Национална агенция за приходите била политическа. Адвокатът на Кристиян Георги Стефанов прикани да не бъдат намесвани в политиката.

Според Сотир Цацаров хакерът Кристиян не е работил самичък.

На 25 юли стана ясно, че обвинявания за хакерската офанзива в Национална агенция за приходите са получили трима души - Кристиян Бойков, изпълнителният шеф на компанията Георги Янков и притежателят на " ТАД Груп " Иван Тодоров. Обвинението е за тероризъм. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР