Има европейски страни, в които 2-3 пъти в годината се

...
Има европейски страни, в които 2-3 пъти в годината се
Коментари Харесай

Борисов гневен на ЕК: Какво им е несвободно на медиите в...

Има европейски страни, в които 2-3 пъти в годината се вършат карикатури на премиера или президента и това е огромно знамение. В България това се случва всеки ден. На кого какво е неразрешено тук? Олигарх си основал медия, с цел да пази това, което е откраднал. И внезапно ние не би трябвало да го пипаме този олигарх, който и да е той, приказваме по принцип.

Всеки обвиняем може да си направи електронен уебсайт в границите на часове и да се оплаче от липса на медийна независимост. Няма нещо, което в тази тематика да ни тормози, няма информация, няма каквото и да е нещо да е прикрито в България и да не е оповестено, в противен случай - подправени и жълти вести колкото желаете. Нещо повече, аз съм взел участие в обществени срещи на най-опозиционните медии. Членовете на кабинета и държавното управление като цяло нямат не просто предпочитание, а и опция да оказват въздействие на която и да е медия. Не може ние да сме обсадени седмици наред и в това време по " живи " връзки да се демонстрират междинни пръсти, да се назовават членове на кабинета " мърша ", " отпадъци " и в това време някой да излезе и да каже, че няма независимост на медиите.

Забележка:

Премиерът Бойко Борисов изиска неотложен спор за свободата на медиите в България с присъединяване на отраслови еврокомисари. Състоянието на медийната среда в България е един от главните акценти в новия мониторингов отчет на Европейска комисия за правосъдната промяна и битката с корупцията.

Европейската комисия е повдигала въпроса за медийната независимост у нас и в предходни свои отчети, само че в този момент тематиката се откроява по-отчетливо. " Способността на медиите и на гражданското общество да търсят отговорност на властващите в плуралистична среда, свободна от напън, съставлява значима основа за реализирането на промените, обхванати от Механизма за съдействие и инспекция, и като цяло е основа за по-добро ръководство ", се споделя в отчета. При представянето му във вторник зам.-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс също подчертава върху този проблем.

" Медийната среда е от изключително значение за независимостта на правосъдната власт на фона на целенасочени офанзиви против съдии в някои медии, свързани с непрозрачни ползи и компликации при намирането на ефикасни средства за правна отбрана ", се споделя още в документа, който обаче не загатва имена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР