Има Европейска гражданска инициатива за събиране на достатъчен брой подписи,

...
Има Европейска гражданска инициатива за събиране на достатъчен брой подписи,
Коментари Харесай

Относно равните заплати в ЕС Джамбазки даде пример за несправедливост с превозвачите

Има Европейска гражданска самодейност за събиране на задоволителен брой подписи, с които да бъде предоставено на вниманието на Европейската комисия въпросът за идентични заплати в България и в Европейския съюз. Това съобщи зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и евродепутат Ангел Джамбазки. Всъщност тази самодейност е концепция на крайнодясната унгарска партия " Йобик ".
По думите на Джамбазки редица западноевропейски страни имат тежки протекционистични закони, които пречат на бизнесмени от Източна Европа – да вземем за пример превозвачите. Затова и се започва тази самодейност, чийто механизъм е урегулиран в Договора от Лисабон. Според процедурата при 1 млн. и повече подписи Европейска комисия е длъжна да прегледа съответното законово предложение и да го опише в юридически текст, само че не и то да бъде признато наложително. Джамбазки беше безапелационен, че сегашната самодейност е отговор на протекционистичните хрумвания, които и френският президент Еманюел Макрон изложи при визитата си в България в края на август.
Зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация настоя и да няма европейски документи, които да заплашват бизнесмените от Източна Европа.
Безспорен факт е, че с административно решение не може да бъдат урегулирани заплатите. Ако можеше, да направи закон за 5000 лв. минимална заплата и да минем швейцарците, разяснява икономистът Владимир Каролев. Той настоя, че за 8 години сме удвоили приходите си, само че казусът е, че да вземем за пример румънците са с 20% по-напред. " Това е същинският спор – за какво румънците от 2009 година насам почват да ни изпреварват. Случва се, тъй като няма промени от 2008 година насам ", уточни Каролев, който беше консултант на икономическия министър в кабинета „ Борисов 2” – Божидар Лукарски.
Каролев и Джамбазки съответно показаха като протекционистичен механизъм новите екологични евростандарти, които стягат режима в бранша и лимитират още повече отделянето на нездравословни субстанции във въздуха. Джамбазки включи този образец като образец за „ политика на двуличие и двоен стандарт”, само че не засегна с нито една дума тематиката за качеството на въздуха и би трябвало ли всички да дишат нечист въздух, с цел да може един бранш да обезпечава работа при по-ниски разноски. Припомняме, че съгласно оценка на Европейска комисия България губи 3 милиарда евро годишно поради мръсния въздух, както и 2 млн. общоприети дни, а през 2013 година 13 700 българи са умряли прибързано поради болести, провокирани от замърсен въздух.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР