Има енергийна мафия в България. Надявам се, че един ден

...
Има енергийна мафия в България. Надявам се, че един ден
Коментари Харесай

Домусчиев: Прокуратурата да намери време да порови малко в енергетиката

" Има енергийна мафия в България. Надявам се, че един ден прокуратурата ще откри време да влезе и в енергетиката и да порови малко ". Това сподели ръководителят на КРИБ и притежател на Нова тв Кирил Домусчиев в изявление за медията.

По думите му високата цена на индустриалния ток " е наклонност, която се резервира стабилно, въздейства на популацията и в последна сметка – на потреблението ". " Нашата цена е с сред 25 и 30% по-висока от тази в страните с развита стопанска система ", съобщи Домусчиев.

Според него това се прави умишлено, само че има и детайл на непрофесионализъм. Затова представителите на бизнеса желали оставките на управлението на БЕХ и на изпълнителния шеф на Българската енергийна борса.

" Когато има такива пикове, тези хора вършат големи облаги на гърба на бизнеса – схемата е сходна на това, което се е случвало в последните 15-ина години в Комисията по хазарта ", сподели още ръководителят на КРИБ.

По думите му Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2” като актуалния „ Кремиковци”. " Защо продължава да работи с половината от мощностите си и в това време получава дотация. Те имат 350 млн. загуби, които покриваме ние, данъкоплатците. Колкото повече пари наливаш в една черна дупка, толкоз по-голяма ще става тя. " Марици " -те могат да не затворят, само че би трябвало да се направи рационализация. Има задоволително средства, които ще дойдат по линия на Европа. Това се прави на доста места. Неслучайно Топлоелектрическа централа – Варна минава на газ ", сподели още Домусчиев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР