Има едно сигурно нещо в бъдещето и то е, че

...
Има едно сигурно нещо в бъдещето и то е, че
Коментари Харесай

10 безценни съвета към бъдещото ти Аз

Има едно несъмнено нещо в бъдещето и то е, че е нестабилно. Нямаме на следващия ден, нямаме след година, след месец, та ние не притежаваме даже и идната секунда. Всичко, което имаме, е тъкмо този момент, в който четеш тази думичка.

И знаеш ли, тъкмо това му е хубавото на живота – непредвидим е и никой от нас не знае какво го чака. Всекидневно вършим избори, които ни повеждат по един или различен път и надали сме наясно какво може да ни донесе една стъпка в неверната или в вярната посока. 

Времето лети, а с него ние се променяме, порастваме и започваме да остаряваме. Днес ви предлагаме да прочетете няколко трогателни бележки към бъдещото ни Аз, в които считаме, че всеки човек би трябвало да се вслуша, тъй като са толкоз същински и толкоз красиви.

1. Не поучавай в никакъв случай, никого. Дори в случай че си сигурен, че си прав. Спомни си по какъв начин това те е дразнело по твое време. И следвал ли си препоръките на по-възрастните…

2. Пази половинката си, даже в случай че е сбърчен, беззащитен, намусен старчок или бабичка. Не забравяй, че в миналото е бил млад, хубав и радостен. И вероятно той или тя е един от дребното, които те помнят млада, слаба и красива . И допустимо е, той да е единственият, на който в този момент си нужна…

 10 скъпи съвета към бъдещото ти Аз

3. Не помагай, в случай че не те молят за това. Никога не досаждай. Не се опитвай да оградиш околните си от заплахите на света. Просто ги бит. Не използвай изречения от вида: „ Аз на твоята възраст… “, „ Отдадох ти най-хубавите си години… “, „ Аз съм по-възрастна, по тази причина зная по-добре… “. Това е отвратително!

4. Не се оплаквай! От здравето си, от съседите, от държавното управление, от пенсионния фонд! Не се превръщай в тъмен дъртак от пейката до входа.

5. Не чакай благодарности от децата. Помни: няма неблагодарни деца – има глупави родители , чакащи признателност от децата си.

6. Не се гледай в огледало и не се гримирай в полутъмна стая. Не се ласкай. Старай се да изглеждаш елегантно . Именно елегантно, а не юношески. Повярвай, по-добре е.

 10 скъпи съвета към бъдещото ти Аз

7. Ако имаш внуци, не настоявай да те назовават по име , а не „ баба “ или „ дядо “. Глупаво е.

8. Не харчи последните си пари за подмладяващи процедури. Това е безсмислено. По-добре ги изхарчи за екскурзии .

9. Не се старай непременно да надбягаш времето: да се оправяш с новите технологии, маниакално да следиш новините, непрекъснато да научаваш нещо ново, с цел да „ не изостанеш “ от живота. Смешно е. Прави това, което ти харесва. Колкото можеш.

10. Съхранявай достолепие при всевъзможни обстановки! До края! Постарай се, това е доста значимо!!! И помни, че в случай че ти си жив до този миг, значи някой има потребност от теб.

– Инфо: edna.bg –
Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР