Има едно събитие с фатална важност, за което в момента

...
Има едно събитие с фатална важност, за което в момента
Коментари Харесай

Валентин Вацев: Съдържанието на т. нар. Балкански поток ще определи съдбата на Борисов

Има едно събитие с съдбовна значимост, за което сега не приказваме. В края на лятото тръбопроводът, който ние назовавам „ Балкански поток “, ще бъде подготвен. Въпросът е какво ще тече през него. Позицията на „ Газпром “ е безапелационна – 80% съветски газ. Американската позиция е тъкмо противоположната – би трябвало да тече основно диверсифициран газ. Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ политическият анализатор Валентин Вацев.

Вижте цялото изявление с Валентин Вацев тук:

https://www.youtube.com/watch?v=yL-LlmISf-8&feature=youtu.be

В изявлението Вацев сподели още:

Докато в трите велики сили Съединени американски щати, Русия и Китай се взема решение въпросът за властта, у нас се занимаваме с кухненски кавги. Режимът на Бойко Борисов не се усеща удобно освен поради обвиняванията в корупция. Властта още не е решила кой курс ще вземе страната.

От метода, по който Борисов ще отговори на този въпрос, зависи кого ще разсърди – Белият дом или Кремъл. Това е нежелана вероятност за всеки общественик. Правителството има да взема решение прокълнат геополитически въпрос най-късно до септември. В противоположен случай зимата ще бъде гореща за него.

Мина времето, когато Станишев можеше да върви по необятната алея сред Вашингтон и Москва и да кима в двете направления. Тогава можеше а те харесат и на двете места. Сега е невероятно.

Руското отношение не може да топли сърцата в Брюксел.

В политиката грешките се заплащат по най-скъпата цена. Тръмп взема решение еднолично и безжалостно. Путин не е добросърдечен, може да те удави в капка вода.

Ако Съединени американски щати и Русия можеха да се договорят за 50:50, Борисов щеше да спи умерено, само че това е невероятно.

Глобалзацията е в края си и ще приключи с четири мощни международни клъстъра. Задава се регионализация.

Русия разпъва нуклеарния си чадър над Китай.

Войната сред Русия и Украйна е неизбежна. Особено в случай че Тръмп загуби изборите в Съединени американски щати.

Студената война е доста хубаво нещо, тъй като замества горещата. Студената война се завръща.

Когато Германия не утвърждава нещо, то рано или късно не става.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР