Има едно просто правило –диктаторите не се спират, освен ако

...
Има едно просто правило –диктаторите не се спират, освен ако
Коментари Харесай

Гари Каспаров: Вече сме в Трета световна война. Докато Путин е в Кремъл, мир няма да има

" Има едно просто предписание –диктаторите не се стопират, в случай че не бъдат спрени. Путин няма да спре своята агресия. Ако успее да вземе Украйна, той ще продължи напред ", безапелационен е той. Затова, съгласно него, е от витална нужда за международния ред съветският президент да бъде надвит в Украйна.

Според Каспаров са налице всички детайли това да се направи, само че липсва политическа воля да се признае, че към този момент сме в трета международна война. " Не сме я избрали ние, само че не можем да избягаме от отговорността си ", сподели той.

Каспаров упреква предприемачи и политици, които се възхищавали на Путин, макар че първенецът и хора като него от 20 година предупреждавали за заплахите.

" Войната в Чечения, закононарушенията срещу представителите на опозицията, експанзията в Украйна. Путин не се е крил в тъмното. Направи всичко на ярко. Беше преференциално обаче това да не се взема поради поради бизнеса ", счита той.

На въпрос дали има съпротива в Русия, Каспаров пита: " А против Мусолини и Хитлер имаше ли съпротива? "

Според него обяснението за неналичието й е във обстоятелството, че в случай че протестираш в Русия, си навличаш 3 години затвор. " Не е като да протестираш в Рим или Флоренция. В Русия полицията те бие и те хвърля в пандиза ", безапелационен бе той.

Каспаров счита, че в случай че сегашните наказания са били признати преди 3-4 месеца, е можело да се избегне ескалирането на обстановката.

" Трябва да спечелим войната, не можем да желаеме тъждество като в шахмата. На военното поле в Украйна се взема решение бъдещето на цивилизацията ни ", счита шахматистът.

Според него в случай че Русия победи, Китай ще си вземе Тайван. " В шахмата побеждава оня, който прави предпоследната неточност ", добави Каспаров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР