Има едно нещо, което винаги съм се надявал че ще

...
Има едно нещо, което винаги съм се надявал че ще
Коментари Харесай

Какъв е общественият интерес от изземването на колекцията на Божков?

" Има едно нещо, което постоянно съм се надявал че ще остане след Божков в интерес на България - това е неговата сбирка. Купи и скъпа постройка и се надявах че и у нас ще има нов извънреден музей, както във всяка огромна европейска столица. В последна сметка това е главната му историческа индулгенция.
Каквото и да стане с него, той си обезпечава място в нея. Имал пари, доста пари, не всички получени по честен или легален метод /това просто по допускане /, само че най-после оставил благосъстояние за поколенията. И това във време на чалга, на харчене без диря, за суетност и тщестлавен разкош - яхти, самолети, любовници, скъпи парцели зад граница и така нататък
Каквито и да са обвиняванията, колкото и от тях да бъдат потвърдени в съда, каквато и да е присъдата му, преследването му не може да бъде съображение за плячкосване на тази сбирка. Нейното предпазване е отговорност на прокуратурата, на следствието и така нататък А Пеевски и Гешев като в една типична мафиотска конструкция, гледат да покрият разноските по тези нападения против частна благосъстоятелност. Тъй като не заплащат от своя джоб, гледат да платят от джоба на Божков, в това число и през плячката ", показва някогашният посланик Илиян Василев във фейсбук.
" Ето това намирам за варварско в сляпата и тъмна отплата на хората с власт по отношение на беззащитна сбирка, с цел да отмъстят на Божков. Те несъмнено, както при Иво Пропокиев, се кълнат че няма нищо общо с медията му, по този начин и при Божков се кълнат че няма нищо общо с сбирката му, само че като познавам манталитета на тези хора, историята на плячкосване, тъкмо като плячка, на скъпите предмети и наследството на КТБ, което не отиде в държавни музеи а остана в частни сбирки, си мисля че определението " хунта " е меко.
Проклятието ще тегне върху тези хора - тъй като нищо от това което вършат не е в интерес на народа, на българската история, на запазване на културните полезности. Помислите им не са чисти. Просто всички видяхме по какъв начин измъкват предмети от офисите на Божков - като нарушители плячка.
И запитвам къде е публичния, моя и вашия интерес?
Да гледаме по какъв начин унищожават и крадат като за последно, единствено тъй като ни пазят от комунистите, а в този момент от неприятните олигарси, докате те самите станаха свръхолигарси и свръхпрестъпници?
И на следващия ден ще би трябвало да гледаме тези предмите в западни музеи?
И мнозина, които ще прочетат този текст и още повече, които няма да го прочетат, че Гешев бори престъпността, че Пеевски е Дарител, а Борисов Спасител ", написа още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР