Има една забавна приказка, че ниските жени са по-злобни, защото

...
Има една забавна приказка, че ниските жени са по-злобни, защото
Коментари Харесай

Учени доказаха: ниските хора са по-злобни и избухливи

Има една занимателна приказка, че ниските дами са по-злобни, тъй като се намират по-близо до... Ада. Е, това явна неуместна попкултурна шегичка, само че може да се окаже, че има доза истина в шегата - не с частта за Ада, само че с частта за по-недоброжелателния манталитет.

Според историческия фолклор Наполеон се е опитвал да компенсира ниския си растеж с търсенето на власт и желанието за война. А скорошно изследване твърди, че по-ниските хора са по-агресивни спрямо по-високите.

 наполеон Getty/Gulliver

Изследователи от Центъра за надзор на болесттите в Атланта, Джорджия, са провели анкета измежду 600 души на възраст сред 18 и 50 години. Те са изследвали усещането на мъжете за самите тях; държанието по време на банкет на алкохол, принуждение и престъпна обремененост.

Учените разкрили, че мъжете, които са се чувствали минимум мъжествени, са с максимален риск да извършат някакво закононарушение.

А единствено преди няколко години екип откриватели от Оксфордския университет също преглеждат тематиката и удостоверяват, че "Синдромът на ниския човек " е напълно действителен . В своите проучвания те обясняват, че с намаляването на височината на човек се усилва възприятието му за накърнимост, а също по този начин е евентуално да се завишат и равнищата на параноя. Явлението е известно още като "Наполеонов комплекс ".

 дани девито арнолд шварценегер Universal Pictures

Е, не знаем до какъв брой тези проучвания могат да се вземат на съществено, само че въпреки всичко ви питаме - имате ли такива наблюдения? Ниските хора към вас по-злобни и заядливи ли са?

Не пропускайте нашия нов раздел "Оферти ", в който ще откриете потребни, практични и прелестни артикули на промоция от българския пазар , особено селектирани за вас от екипа на Edna.bg.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР