Има една малка мръсна тайна в здравните среди и тя

...
Има една малка мръсна тайна в здравните среди и тя
Коментари Харесай

Жените получават по-лоша здравна услуга само заради пола си

Има една дребна мръсна загадка в здравните среди и тя е, че дамите не получават същата здравна услуга като мъжете. Оплакванията на нежният пол доста по-често са обсъждани като пресилени или се изясняват от лекарите като хормонални промени поради цикъла и изменчивата психическа природа на дамите.

Това се твърди в отчет на Академията по незабавна медицина в Съединени американски щати, която следи незабавните центрове зад океана през последните 20 години. В заключението се споделя, че дамите с остри стомашни болки, да вземем за пример, чакат приблизително с 33 % по-дълго пред незабавния кабинет по отношение на мъжете със същите недоволства. За тези изказвания са употребявани видеозаписи от чакалните, правени са анкети с болнични и клинични експерти, както и с пациенти от двата пола.
 Асен Василев: Мачът, в който някой ни изнудва, завърши 27 апр 2022 | Ако войната пристигна на нашия предел, ще отблъснем агресора. Мачът, в който някой се пробва да ни насилва, да ни...
В наблюденията са включени 4-ма експерти в обособени посоки на медицината, които изясняват своите наблюдения за половото неравноправие и дават препоръки по какъв начин дамите да се предпазят от зловредни практики, които може да се отразят зле на здравето им.

В диагностиката и лекуването на кардиологичните болести

Д-р Дженифър Майерс - кардиолог: За страдание половите неравноправия съществуват и до през днешния ден в опазването на здравето. През 2011 година сътрудниците ми и аз публикувахме данни, които посочваха разликите в пола при диагностиката на сърдечносъдовите болести. И въпреки още тогава да повдигнахме тематиката, разликите към момента съществуват и даже ножицата се е разтворила още повече при лекуването на мъжете и на дамите от едни и същи болести.

Трябва да имаме поради, че до момента в който някои газлайтинг практики се вършат умишлено, огромна част от тях се ползват и несъзнателно. Медицинската сестра в триажното поделение може да не каже съзнателно на жена в незабавното с болки в гърдите, че всичко е в главата й. Но в същото време тя може да забележи, че дамата е доста изплашена и подсъзнателно да направи това съмнение единствено, тъй като пациентът е жена и е нормално дамите са по-емоционални. Това прави отделянето на обстоятелствата от възприятията доста сложна работа за медицинския екип.

На хормонална основа

Д-р Трентакосте МакНали, гинеколог: За страдание изцяло съм съгласна, че дамите и мъжете не получават идентични здравни услуги. Не е инцидентно, че думата „ нервност “ се свързва най-вече с дами и идва от гръцката дума „ uterus “, което значи вътрешност, матка. В медицинските среди към момента има схващането, че всеки
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР