Има една жена, която всяка вечер чете на глас във

...
Има една жена, която всяка вечер чете на глас във
Коментари Харесай

Жената, която чете книги за другите

Има една жена, която всяка вечер чете на глас във „ Фейсбук”. Прави го с идея – за незрящи хора,но и за всеки, който не намира време да отвори книга. Това е невероятната история на Ина Симеонова .

„ Работя на бензиностанция. По принцип съм приключила актьорско майсторство за куклен спектакъл. Но страстта, която имах на сцена, неувереността, която имах, театралната тресчица по този начин наречена, ме накара да спра. Но по този начин или другояче, то ме бута от вътрешната страна и пристигна време, в което открих метод да изразя себе си и да върша в действителност това, което ми доставя удоволствие”, споделя за себе си Ина.

И тъкмо по този начин взех решение да преодолея и тази театрална тресчица. И открих метод – това е методът, по който превъзмогвам театралната си тресчица. Аз стоя пред хората и им чета.

Като дете Ина получавала от майка си по една книга всеки месец. Чели дружно, на глас. Освен, че разсънва обич към книгите в щерка си, години по-късно майката на Ина става една от аргументите за основаването на „ Фейсбук” страницата „ Книгата, която чета”. Майка ѝ има до някаква степен загуба на зрението, има диабет.

„ И по този начин на мен ми е минавало през главата – ех, в случай че имах време по този начин на мама да вървя да ѝ чета. Да седна ей по този начин и да ѝ чета! Хем ще сме дружно, двете. И в един миг си дадох сметка, че аз мога да чета в „ Книгата, която чета” освен на майка ми, само че и на доста хора.

Започнах с " Мечо Пух ". В началото ме гледаше единствено едно оченце, Мони – една моя другарка. И един ден аз виждам 800 индивида! 800 индивида live да участват на това нещо! В момента са над 15 хиляди почитателите на страницата”, споделя Ина.

И по този начин всяка вечер, тъкмо в 21:21 ч. Ина чете на глас. Чете онлайн, тъй като ѝ харесва да бъде дружно с хората, които я слушат.

Вижте повече във видеото:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР