Има една черта, която отличава всички живи икони по света.

...
Има една черта, която отличава всички живи икони по света.
Коментари Харесай

Нюансите създават иконите в бизнеса

Има една линия, която отличава всички живи икони по света. Това е една дума – колорит. Нюансът на сърцето. Аз и моите сътрудници изследвахме качествата, които имат в действителност страхотните бизнесмени и строители на съвремeнния бизнес. Така разбрахме, те имат четири съществени черти: сърце, ловкост, храброст и шанс. Повече от 60% от 200-те сполучливи бизнесмени в нашето проучване демонстрират това, което ние назоваваме " сърцато владичество " в техния предприемачески профил. Това се дефинира с съвсем мисионерска пристрастеност. Те одобряват своите хрумвания като задача, имат вяра безапелационно, че могат да трансформират света. Но доста хора желаят да трансформират света.

Това, което прави тези, които фактически съумяват, разнообразни не е единствено вълнението към една огромна концепция, а манията им по отношение на особеностите и детайлите. Сърцето е източник на очевидната вдъхновяваща сила, която образува малцинствената категория на иконите на това, което отличава тези, които попадат в тази дребна категория на неповторими иконоборци.

Само шепа от мениджърите във Fortune 500 може в действителност да попаднат в нея, водачи, които посредством своята цел, пристрастеност и достоверност оказат надълбоко въздействие върху цели промишлености и даже върху обществото. Хенри Форд, Уолт Дисни, Бил Гейтс, Уорън Бъфет, Катрин Греъм и Ралф Лорън са (или са били) повече от изключителни фигури за бизнеса. Но те също са трансформирали радикално нашата просвета. Извън бизнеса също е допустимо да съществуват неповторими персони, които трансформират света като Нелсън Мандела, Коко Шанел, Реджи Джаксън и Анди Уорхол. Всеки един е трансформирал метода, по който ние възприемаме и взаимодействаме със света. Общата им линия е, че са най-хубавите в своята област.

Какво е належащо, с цел да бъдете най-хубавият? Отговорът при всички случаи се крие в нюансите.Те произтичат от откровения възторг (от сърцето), с цел да може човек да прави добре това, което прави. И от нюансите - тези едвам доловими, едвам забележими разлики, които е съвсем невероятно да се видят, само че могат да бъдат усетени. Това е вродена заложба, шесто възприятие, предавано от сърцето.

Антъни Тцян за Harvard Business Review
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР