Има един случай, който се разказва от години като анекдот,

...
Има един случай, който се разказва от години като анекдот,
Коментари Харесай

Коментар на водещия: Тяхната система „4:4:3“

Има един случай, който се споделя от години като виц, само че звучи реалистично предвид на възприятието за комизъм на някои от участниците.

Преди решителен мач на Златното ни футболно потомство, в съблекалнята анализа си завършват треньора-стратег с думите: „ Хайде, през днешния ден излизаме 4:4:3 “. Реакцията измежду футболистите била разумна: „ Старши, но това прави 12 души, а ние сме 11 “. При тази забележка, треньорът погледнал индиферентно и дал отговор „ Абе, ние да играем ли сме пристигнали, или да се броим?! “.

Смъртта на Навални е следващият знак към света, че всеки зложелател на Кремъл може да бъде премахнат - на всички места и когато и да е

Сетих се за тази история около събитията от политическия терен през седмицата. Тръгнали да разделят постове и регулатори, политическите играчи извадиха пред обществото същинските претекстове за разклащането на своята „ сглобка “.

Уж да играят, само че потеглиха да разделят първо външната политика. Този скандал преля в предложение за меморандум, което да дели постове и отговорност в съответствие 50:50 – система, която не се хареса на третия състезател, който усети, че може да изпадне от цялата скица и на вятъра варил турско конституционно кафе в кафениче, до момента в който го боли глава от магнитни и магнитски стихии.

Бабаитлъкът и шикалкавенето без синхрон сред думи и каузи от дълго време се трансфораха в знак на устрема към власт

Нестинари върху евроатлантически въглени, не престават да вървят с маски на кукери.

Битката за власт наподобява толкоз яростна, че през идващите седмици обществото нищо чудно да научи какво в действителност работят в Комисия за защита на конкуренцията, КФН, КЗП и още други организации, които за множеството хора са просто абревиатури.

Но за ръководещите политици очевидно не са. Те са власт върху бизнеса и стопанската система. Всяка система си има своите „ Нотариуси “ – хора външни за нея, само че цялостни с принадлежности да я манипулират в интерес на този, който те е назначил.

Проблемът, с който се сблъскваме всеки ден, във всяка сфера, все по-видимо приказва, че не може да се съблюдава някаква норма, за следването на която не следи никой

Покрай цялата история с Мартин-Нотариуса най-обидното е, че той даже не е нотариус. Обидно е за нотариусите, обидно е за правораздаването, обидно е за обществото – най-малко човек с обучение да беше, а той може и висше обучение да няма, само че ги строявал в две редици и даже кафяви публикации поръчвал против неуместните – от тези, които толкоз пъти съм чел за себе си или за мои сътрудници.

Сега главният въпрос е: Ще се схванат ли по какъв начин да разделят властта по този начин, че да има за всички? Ако е по този начин – ще има за тях, само че няма да има за обществото. А концепцията е да завоюва обществото, а не те – партиите.

В софтуерния свят това е термин, който разказва метода, по който обществените мрежи завличат потребителите си, манипулирайки техните стандарти

Събитията сега са доста потребни – те разкриват доста от механиката на властта и тяхната система – „ четири-четири-три “. Абе, вие сте пристигнали политика да вършиме или да се броите?

Старши, кажи им!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР