Има един сериозен недостатък - в България тази криза не

...
Има един сериозен недостатък - в България тази криза не
Коментари Харесай

Йотова: Експериментите се правят на гърба на здравната система и на лекарите

Има един сериозен минус - в България тази рецесия не се ръководи. Ние вървим след вируса. Действията при първата вълна напролет бяха оправдани - тогава имаше огромна суматоха и се опипваше по какъв начин да се тръгне. Взеха се смели решения. Но с днешна дата няма никакви оправдания. Кризата в България не се ръководи нито във връзка с здравните, нито във връзка с обществените и икономическите ограничения.
Това съобщи пред Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

" Президентът обясняваше през цялото време по какъв начин би трябвало да има поредни стъпки, да има стратегия, по която да се ръководи тази рецесия. Имаше четири взаимоизключващи се заповеди от един към този момент някогашен министър. Този опит беше на гърба на българските жители. Сега има нещо по-тревожно - опитите се вършат на гърба на здравната система и на лекарите, което отново рефлектира върху жителите ", уточни Йотова.

По думите й ръководството на рецесията у нас е било по модела на обърнатата пирамида.

" В началото имаше един военачалник Мутафчийски, който по някаква причина беше отхвърлен. Сега има един здравен министър. Но министър-председателят сякаш бяга от цялата тази отговорност, не приказва по тематиката, не излиза пред публицистите ", счита вицепрезидентът.

Йотова уточни, че бързото одобрение на имунизацията от европейския лекарствен регулатор и последвалото стремително решение на Европейската комисия е сложило България в неизгодна обстановка. Причината - здравният министър и държавното управление имат тъкмо четири дни да осведомят българските жители за всички изгоди и опасности, които имунизацията носи.

Протестите и изборите

" Хората, които обясняваха няколко години, че президентът желае да прави политически план и партия, в този момент би трябвало да бъдат разочаровани. Президентът е президент на Република България и няма никакво желание да прави политически планове, нито да оглавява алтернативата, както го тикат в тази посока”, безапелационна беше Йотова.

По отношение датата на идния парламентарен избор и рецензиите за избора й Йотова уточни:

" Не съм чула някого от университетските среди да приказва за вота. Има прекомерно доста незнайни, с цел да можем да кажем занапред за какво не е добра датата 28 март или за какво е по-добра дата през май. Президентът постъпи допустимо най-коректно. Това са неговите конституционни пълномощия, а 28 март е първата дата за избори. Допреди един месец всички споделяха, че желаят предварителни избори. Сега се оказа, че никой не е подготвен. Аз обаче имам друго мнение - няма партия сега, която да не е подготвена ".

“Виждала съм и хора от ГЕРБ на митингите. Няма да Ви кажа кои, тъй като ще им се случат случки ", уточни още Йотова.

Ердоган, Движение за права и свободи, конференцията и мненията за интервенция в изборния развой у нас

“Не недооценявам сътрудниците си от Движение за права и свободи. Работила съм с тях доста години. Смятам, че тази проява на тяхната конференция е по-скоро за тяхна вътрешнопартийна приложимост. Няма да разясня мнението на президента. Аз считам, че за толкоз години Движение за права и свободи не позволи намесата на друга страна в нашия политически живот и не виждам причина да го вършат и занапред”
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР