Има един милион леви хора, които не са представени в

...
Има един милион леви хора, които не са представени в
Коментари Харесай

Петър Витанов: Има един милион леви хора, които не са представени в Народното събрание

Има един милион леви хора, които не са показани в Народното събрание. Българска социалистическа партия не съумява да отговори на техните упования. Тревожна е аполитичността и на младежите, само че и партиите не ги желаят, а единствено гледат на тях като на банка гласоподаватели. Това сподели ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов пред „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

„ Демографски срив, липса на работна мощ и цели браншове, които са изправени пред своето изтриване. Това следим сега и няма по какъв начин да не ни тревожи “, сподели Витанов, който заключи резултатите от конференцията „ Работа за младите, младите на работа “, извършена в петък в София.

„ Опитахме се да съберем младежи, с цел да ги попитаме какви би трябвало да са решенията. Чуха ги представителите на изпълнителната власт в лицето на петима министри “, сподели още Витанов.

„ Много младежи разчитат на средства от родителите си, които доста постоянно са емигранти. Това значи автоматизирано изключване от социума. Младите не гласоподават, което също е проблем, има мощна политическа незаинтересованост. Но тези хора би трябвало да се почувстват нужни “, разяснява Петър Витанов.

Той подсети и друга тревожна статистика, че единствено 1% от младежите вземат участие в политически партии, макар че 25% заявяват, че биха го създали. Проблемите не се адресират от партиите, а младежите не се усещат показани в тях.

Според Петър Витанов политика, ориентирана към младежите, липсва и в Българска социалистическа партия.

„ Един от дефицитите на Българска социалистическа партия е, че подчертаваме единствено върху пенсионерите. Късаме тази връзка сред поколенията. А възрастните хора сигурно не се интересуват даже толкоз от коледната си надбавка, колкото от бъдещето на своите внуци “, сподели той.

Витанов разяснява и представянето на Българска социалистическа партия на изборите.

„ Няма по какъв начин петото място да е триумф. Имаме нов спад в номинални гласове, макар обещанията, че хартиената бюлетина ще върне 100-150 000 гласове. Резултатът е - по-малко мандати, без депутати в основни области. Едва 6% млади гласоподаватели са дали своят вот за Българска социалистическа партия, а в цяла Европа младите са леви. Изконсумирахме към този момент маргинализацията на партията. Имахме рецепта за смяна, само че тя за мен персонално завърши с приемането ми в Германската социалдемократическа партия, тъй като бях изключен от Българска социалистическа партия. Всеки, който искаше да предложи смяна, беше изпъден или сатанизиран, какъвто е случая и с Крум Зарков “, разяснява Петър Витанов, който остава оптимист, че левицата може да събере младежите, само че с нова платформа.

„ Имаме един милион леви хора, които са непредставени в Народно събрание. Трябва да се търсят партньорства. Да се откри оня лакмус, който да събере левите хора, които сега даже не гласоподават “, сподели още Петър Витанов.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР