Има един член на кралското семейство, който знае чувството да

...
Има един член на кралското семейство, който знае чувството да
Коментари Харесай

Експерт обясни каква благородническа титла ще получи бебето на Меган и Хари

Има един член на кралското семейство, който знае възприятието да се събудиш след забързано кралско турне в чужбина, до момента в който чака първата си рожба. Кралица Елизабет II е единствената, която може напълно да съчувства на Меган Маркъл тази заран, защото тя се намираше в същата обстановка преди седем десетилетия, когато отиде на първото си посещаване във Франция, до момента в който е била бременна в третия месец с принц Чарлз.

И няма как да се очаква от херцогинята на Съсекс да не издържи този вид стрес и предизвикателств, след като самата принцеса Елизабет се сблъска със същата ситуация през май 1948 г., обяснява експертът Робърт Хардман за Daily Mail.
" Както открих, докато пишех новата ми книга " Кралица на света ", имаше дори сериозно извънредно положение с кралския самолет при връщането му вкъщи. Готвейки се да кацане на летището, полетът се насочва към погрешна писта и променя курса, след като наземният персонал изстрелва спасителна ракета ", разказва той.



" За разлика от херцогинята на Съсекс, бъдещата кралица все още пазеше състоянието си в тайна - толкова много, че дори френски модни експерти все още пишеха колко са впечатлени от талията й.
И когато се прибра вкъщи, все още се смяташе за неподходящо да се говори за кралска бременност, след като няма официално съобщение. Вместо това, двореца просто издаде изявление, в което казва, че принцеса Елизабет " няма да поема " обществени ангажименти след края на юни ". Такива бяха нежностите от времето на уважение.
Фокусът на прожекторите е по-малко прощаващ в епохата на iPhone и 24-часовата тържествена и ексклузивна новина. Ето защо кралицата ще пази ревностно внучката си, тъй като херцозите на Съсекс ще се впуснат в голямото им турне Down Under.
Но докато кралицата трябва да е доволна от вчерашната новина, дали няма да има намерение да промени правилата, за да направи детето кралско? Защото, както стоят нещата сега, изглежда това няма да бъде кралско бебе.



Той или тя просто ще се радва на същото положение като детето на всеки обикновен херцог (ако има такова нещо като обикновен херцог).
Ако бебето е момче, тогава той ще вземе титлата за учтивост на херцога и ще се нарече граф на Дъмбартон. Ако бебето е момиче, тя ще бъде или " Лейди Х Уиндзор ", или " Лейди Х Монбаттен-Уиндзор " (поради изключително сложни причини барабана " Монбаттен " се прилага автоматично към потомци на двамата по-млади синове на кралицата, но е по избор за потомци на принца на Уелс).
Детето ще бъде на седми престолонаследник. И все пак той или тя все още няма да бъде кралски. За да се случи това, кралицата ще трябва да промени правилата, установени от дядо й Джордж V.
Очевидно кралицата няма такива планове. Нито пък херцогът и херцогинята от Съсекс искат това да се случи. Като напълно модерна кралска двойка, те не изискват допълнителни кралски ползи в допълнение към тези, на които вече се наслаждават. Освен това, всички деца от този брак в крайна сметка ще се окажат кралски един ден, така или иначе.
Когато създава " Къщата на Уиндзор " през 1917 г., крал Джордж V искал да постави определени ограничения върху размера и обхвата на Кралското семейство.
Той решава, че само монарските деца и внуци (по мъжка линия) могат да бъдат наречени кралски. Ето защо британските кралски титли носят по-голямо влияние от десетмилионното континентално разнообразие, което придава кралски статут на почти всеки клон на родословно дърво.
Европа е пълна с хора, които се наричат ​​ " принц " и " принцеса ", особено в страни, които преди години са унищожили монархиите си. Без никаква всеобхватна власт, управляваща тези титли, имаше и много фалшиви принцеси.
Във Великобритания, обаче, монархията си има кралско родословие, което се следи стриктно. Законът е прост: с изключение на най-големия син на най-големия син на най-големия син на монарха, статутът на монарх изчезва след две кралски поколения. Ето защо, да речем, херцогът на Глостър, херцогът на Кент, принц Михаил Кент и принцеса Александра - всички внуци на Джордж V - са кралски особи, но децата им не са.
Правилата все още могат да бъдат адаптирани, когато монархът желае да го направи. Известно е, че двете деца на Ърл и графинята от Уесекс - Лейди Луис Монбаттен-Уиндзор и Висконт Севърн - са официално и двете кралски особи и следователно биха могли да бъдат принцеса Луиза и принц Джеймс. Те обаче не използват своите кралски титли, защото родителите им предпочитат така.


През 2012 г. кралицата промени правилата в полза на децата на херцозите на Кеймбридж, въпреки че те все още не са били част от семейството.

Тя реши, че всички техни деца трябва да станат кралски особи, но не само първородните, както първоначално настояваше Джордж V. Това обяснява защо Шарлот е принцеса Шарлот, а не лейди Шарлот - и защо принц Луи не е просто лорд Луис.
Причините за тази промяна са политически.
Когато кралицата направи иновацията в правилата, вече бе в ход законодателството за реформиране на законите на кралското наследство. "

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР