Има две страни на монетата с мерките за К-19 -

...
Има две страни на монетата с мерките за К-19 -
Коментари Харесай

Джамбазки с бомба: Лидери на протеста, който горяха маски, са в тежко състояние от К-19

Има две страни на монетата с ограниченията за К-19 - държавната принуда и ограничения, а другото е съзнание. На второто очевидно не може да се разчита. Това съобщи евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки по отношение на обстановката с ковид у нас, откакто стана доброволец във ВМА.

"Факт е, че постоянно може по-добре да се оправим, само че е реалност, че никой не знаеше какво тъкмо ще се случи. Сега ще станат ясни същинските специалности - лекари, пожарникари, учители. Няма ги ", сподели той.

"Ще направя съпоставяне сред България и Белгия. Икономиката там е доста по-голяма и мощна от нашата. Ако това създадем в България, ще оставим хората на улицата, тъй като десетки компании и дребни бизнеси ще банкрутират ", сподели Джамбазки.

"Ако държавното управление затвори всичко, хората ще излязат на улицата и ще кажат, че убиваме бизнеса. На хората, които нападателно не пазят личния си живот и не съблюдават ограниченията, какво да им създадем, да ги заключим доживот ", запита Джамбазки.

"В другите страни, където има обсада, и власт и съпротива са обединени за избрани ограничения. Тук не е по този начин. Всяка рецензия има съображение - материално-техническата част можеше да е по-добре проведена. В момента виждам по какъв начин образоват санитари за сестри, с цел да могат да оказват помощ ", призна той от личен опит.

"Няма медсестри освен поради пандемията, а тъй като тя получава кардинално унизително ниско заплащане. Чувствам се виновен поради обстановката в обществото, тъй като въпреки всичко съм определен от него ", сподели той.

Той описа и какво прави като доброволец: "Работата си е санитарска и е на смени . Задачата ни е да осигурим въздух на лекарите - чистим фанатично всичко . Дезинфекцира се, полива се с хлор. Инфекциозната клиника е цялостна от горната страна до долу. Така оказваме помощ на лекарите да останат здрави повече време ", сподели той.

Джамбазки разкри на каква шокираща история се е натъкнал:

" Видях там реаниматор, който след нощна промяна изчаква до 6 часа на идващия ден, с цел да се транспортира последния човек жив. Не си взе детето от детска градина. Ако ходех там за пиар, щях да го оглася преди 3 седмици, когато започнах, а не в този момент инцидентно да се разбере ", сподели Джамбазки.

Той разкри, че в събота и неделя има по един доктор и две сестри. "Само тези хора дават отговор за всички заболели тогава ", акцентира той.

"Не ме е боязън , само че не съм спокоен. Човек може да се разболее от страха си. Има младежи в тежко положение. Имаше и водачи на митинга, които горяха маски, само че не желая да загатвам имена ", сподели той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР