Има две причини поради които страната ни не може да

...
Има две причини поради които страната ни не може да
Коментари Харесай

Кунчев: Трябва да се разработи пътека за пост-COVID синдром

Има две аргументи заради които страната ни не може да се оправи с високата смъртност. Това са ниската имунизация и обстоятелството, че сме болно население. Това съобщи Главният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев в ефира на Би Ти Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС).

По думите му когато си водач по смъртност от онкологични, сърдечносъдови и неврологични болести е разумно да си на едно от първите места и по COVID-19. Той добави, че вирусът не би трябвало да се подценява по никакъв метод, макар по-лекото боледуване в много от случаите.

" Като член на Европейски Съюз се употребяваме от преимуществото да имаме достъп до медикаментите, които излизат в този момент. Тепърва чакаме и още, само че на този стадий това, което получава българският пациент, са налице. Но не би трябвало болестта да се подценява ", още веднъж повтори Кунчев.
 Зеленият документ у нас може да отпадне след месец
Зеленият документ у нас може да отпадне след месец

Радка Аргирова чака пика на петата вълна към 8-10 февруари

Ангел Кунчев предсказа завършек на тази вълна на ковид в края на февруари, само че чака по-късно да забележим пост-COVID синдрома. " От март нататък ще видите доста случаи, в това число и като този на младата жена във Враца, и с тромбози, и с доста по-тежки болести. COVID-19 е заболяване на дребните съдове. Те са на всички места, а измененията при тях водят до какво ли не ", разясни той.

Според него би трябвало да се сътвори клинична пътека за пост-COVID синдром, с цел да се знае, че има такова заболяване. Така хората ще могат да получат съответна помощ, в случай че имат някакви недоволства.

Кунчев засегна и тематиката за зеления документ. По думите му з еленият документ не би трябвало да отпада. Той беше въведен, с цел да обезпечи на хората, които са в обещано помещение, безвредна среда. " Когато той изиграе своята роля, достигнем допустими равнища на имунизация, понижим заболеваемостта и смъртността, зеления документ ще бъде отстранен ", съобщи доцент Ангел Кунчев.
 Кунчев чака нормализиране на обстановката с COVID-19 след февруари
Кунчев чака нормализиране на обстановката с COVID-19 след февруари

Здравният контрольор е обезпокоен здравните решения да не се взимат от улицата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР