Има две неща от моето детство, които искам да споделя

...
Има две неща от моето детство, които искам да споделя
Коментари Харесай

Razer Naga Trinity – Един за всички, всички за един!

Има две неща от моето детство, които желая да споделя с вас и които касаят директно ревюто на Razer Naga Trinity. Първото е любовта ми към MMO RPG игрите и в частност Guild Wars, второто – както несъмнено се досещате от заглавието – книгата на Дюма-баща " Тримата мускетари ". Връзката сред двете може би не е явна на пръв взор, само че в случай че останете с мен, ще я видите по-ясно от RGB подсветка в тъмна и безлунна нощ.

По принцип не съм изключително огромен почитател на по този начин наречената геймърска външна страна – клавиатури, мишки и слушалки със съмнителна визия и качество, само че брандирани един път като геймърски, наподобява сходни устройства имат по-голям резултат върху мъжката част от младежите от... да речем момиче в къса пола със съмнителна известност. Всички тези предубеждения обаче се пречупиха в мен, когато след стотици часове в Guild Wars, най-накрая дочаках Guild Wars 2.

За по-незапознатите от вас ще обясня – двете игри имат напълно друго ръководство на героите. Докато в първата обичайно избирате къде да отиде героя и неговите компаньони, във втората ръководството е напълно поверено на играча – по сходство на 3D екшън. Това сложи пред мен доста съществени алтернативи – до момента в който управлявах героя с WASD клавишите и въртях камерата с мишката, просто не ми оставаха ръце, с цел да задействам всички вълшебства и умения. Да, това може да се прави с леко разтягане на пръстите, само че несъмнено лишава време и те прави по-бавен в играта.

Това и първият случай, в който съществуването на характерна външна страна се оказа освен изцяло целесъобразно за мен, само че и промени напълно представянето ми в обичано мое заглавие. Не знам дали някой от вас се е сблъсквал с сходен проблем, само че явно това е по този начин, тъй като Razer имат характерна външна страна тъкмо за подобен случай – мишката Naga. В първите си итерации тя разполагаше с спомагателни 12 бутона от страната на палеца, които дублираха Num пад. С тях към този момент нямаше проблем при активирането на другите специфични умения/магии, без нужда да сваляш ръка от мишката или от WASD бутоните за ръководство на героя.

Използването на сходна мишка всекидневно обаче не е изключително дейно – при по-обикновените задания като браузване и напразно тиктакане, 12-е спомагателни бутона по-скоро пречат. Човек би трябвало да разполага с две мишки – една особено за MMO гейминг, и една за естествена работа. Това е освен неловко и само че и финансово безпричинно. С новата си Naga Trinity обаче Razer вземат решение този и други проблеми по дръзвам да кажа талантлив метод. Вижте по какъв начин!

Razer Naga Trinity – що е то?
Ако би трябвало да опиша с едно изречение тази мишка, то би било: Това е единствената мишка, която в миналото ще ви е нужна. Защо такова гръмко изявление от човек, който е скептично надъхан към " геймърски " артикули? Ключовата характерност на Naga Trinity е съществуването на три разнообразни модула, които се слагат чрез магнити от лявата страна на мишката, където лежи палеца.

 Razer Naga Trinity – Един за всички, всички за един!
Имате обичайните два бутона, употребени за Forward, Back при браузване, втора приставка с присъщите за Naga 12 бутона (1-12) и трета, която нарежда в кръг седем бутона (1-7). Подмяната на тези плъгини става за няколко секунди – двата магнита хващат модулите крепко, а връзката се реализира с 16-пинов конектор, който ляга върху 16 железни контактни точки в самите модули.

 Razer Naga Trinity – Един за всички, всички за един!
Това, несъмнено, не е единственото оръжие, с което Naga Trinity разполага. Мишката употребява първокачествен оптичен датчик, с оптималната сензитивност 16 000 DPI – повече, в сравнение с ще ви бъдат нужни в миналото. Към това прибавете здравите механични превключватели на Razer, двете RGB зони, качествения плетен кабел, егономичния дизайн и не на последно място – извънредно подробния програмен продукт – и ще получите крайния резултат – единствената мишка, която в миналото ще ви бъде потребност, както споделих нагоре.

Какво има в кутията?
Традиционно зелено-черната кутия, в която идва Razer Naga Trinity, съдържа мишката с инсталиран 12-бутонен модул, двата спомагателни модула с 2 и 7 бутона, брошура с напътствие, обръщение от CEO-то на компанията Мин-Лян Тан на оризова хартия, два холограмни стикера с логото на Razer. Можете да разгледате по-подробно наличието в ънбоксинг видеото, което направихме.



Дизайн и качество на направата
Размерът на Naga Trinity се нарежда някъде в средата на скалата. Тя е несъмнено по дребна от Ironclaw на Corsair, само че по-голяма от Harpoon и Zone Touch 400 на Logitech. Големината на моята длан също се намира в средата, тъй че Naga Trinity пасна като че ли е отливана за мен. Има една специфичност, която би трябвало да споделя. Мишката е проектирана да е в цялостен контакт с дланта. За мен, който употребява всекидневно мишка, която държи с върховете на пръстите си, несъмнено имаше потребност от време за този преход, само че след към час работа, предходния захват изглеждаше неуместен и злепоставен.

 Razer Naga Trinity – Един за всички, всички за един!
От двете страни на мишката, където лежат палеца и кутрето, има две гумирани зони за по-добър надзор, а за безименния пръст е завършена специфична извивка до десния бутон. Без да пресилвам – това е най-удобната мишка, която съм употребил до този миг. Пластмасата е солидна и леко грапава – не събира пръстови отпечатъци и се почиства елементарно. Два бутона за ръководство на чувствителността се намират над скрол колелото, а на долната страна има и бутон за бърза промяна на профилите.

Софтуерът
Ако кажа, че софтуерът на Razer е обстоен, това ще бъде омаловажаване на обстоятелствата. Razer Synapse 3 предлага толкоз благоприятни условия, че можете да прекарате часове във фини настройки на периферията си. Що се отнася до мишката – най-важните и постоянно употребявани функционалности са налични след единствено няколко клика – репрограмирането на бутоните да вземем за пример. Друга доста потребна алтернатива е определянето на стъпките, с които двата бутона над скрола да превключват чувствителността.

 Razer Naga Trinity – Един за всички, всички за един!
Тези стъпки могат да бъдат от 1 до 5 на брой и се настройват свободно с до 1 DPI разлика и разрешават задаване на стойности от 100 до 16 000 DPI. Максималната периодичност, с която мишката опреснява, е 1000Hz. Трите RGB зони (две, в случай че ползвате приставката с 2 бутона) могат да бъдат настроени с няколко предефинирани режима, само че в случай че ви се занимава, има Chroma Studio – в което можете до минимален подробност да настроите цвета, резултатите на преливане, яркостта и всичко останало – по собствен усет.

 Razer Naga Trinity – Един за всички, всички за един!
Софтуерът има даже интеграция с Philips Hue, която нямаше по какъв начин да тествам, само че тя на доктрина разрешава да свържете останалите умни светлини в дома си и да ги синхронизирате. Друга потребна облачна алтернатива са профилите на разнообразни игри – можете елементарно да дръпнете да кажем онлайн профил на Guild Wars 2 и няма да ви се постанова ръчно да настройвате всеки бутон на мишката – някой към този момент се е погрижил за това.

 Razer Naga Trinity – Един за всички, всички за един!
Това не е всичко! След лудостта с криптовалутите и миньорството Razer са основали нещо сходно на блокчейн, който разрешава на потребителите да припечелват виртуални токени (Razer натъртват на обстоятелството, че това не е действителна криптовалута), когато не употребяват машината си. Това става със софтуера SOFTMINER и употребява най-много ресурса на видеокартата. Можете да настроите миньора по този начин, че когато мишката не засича интензивност, той да се включва.

 Razer Naga Trinity – Един за всички, всички за един!
Има много положителни предложения в Razer Silver и Gold обвързвания магазин – аз изчислих, че с RTX 2060 можете да се сдобиете с висококачествени мишка, слушалки или клавиатура след към 100 дни. Това може да наподобява доста, само че в случай че не обръщате внимание и не следите копача всекидневно, можете да получите нова външна страна след към 6-7 месеца – изцяло в точния момент, с цел да обновите към този момент почналите обезценка съставни елементи.

Не на последно място е опцията за калибрация на мишката по отношение на повърхността, на която я употребявате. Има много предефинирани подложки, които Razer предлага, несъмнено, само че можете да добавите и лична в менюто.

Експлоатация в действителни условия
Както споделих по-рано в материала, лиши ми към час да привикна с формата на Razer Naga Trinity. Когато преходът се реализира обаче, е доста мъчно да се върнете към предходната си мишка, колкото и комфортна да е била тя. Тук разтварям скоба – сътрудника, чиито ръце са осезаемо по-големи от моите, откри по-удобна мишка с по-голям размер.

 Razer Naga Trinity – Един за всички, всички за един!
Ако сте 190 см на растеж или по-високи, Razer Naga Trinity може да ви пристигна дребна. В противоположен случай – това е извънредно комфортна мишка за хора с по-нормален размер на дланта (да кажем височина сред 160 и 190 см, в случай че това може да бъде ориентир).

Работата с другите плъгини е същинско наслаждение – те се сменят за секунди, спомагателни настройки не са нужни, софтуерът засича мигновено промяната и трансформира настройките съответно. Бутонът на долната част на мишката дава бърза опция да превключвате авансово непокътнати профили.

 Razer Naga Trinity – Един за всички, всички за един!
За Guild Wars 2 персонално за мен модулът с 12 бутона е най-удобен – деветте бутона, които са най-необходими, са интуитивно и елементарно налични за палеца. Ако цъкате League of Legends или DOTA 2, можете да ползвате и приставката със 7 бутона, ситуирани в кръг – тя дава малко повече надзор върху това къде се намират бутоните и по-голяма точност. Самата им форма е по-различна и дава малко по-бърза реакция.

 Razer Naga Trinity – Един за всички, всички за един!
Този модул би могъл да се употребява и с разнообразни стратегии за обработка и основаване на наличие – в случай че това е нещо, с което се занимавате в допълнение. Модулът с два бутона е подобаващ за ежедневна приложимост – те са огромни, с добър ход и задоволителен клик при натискане.

Заключение и финални думи
Ако сте стигнали до тук, най-вероятно към този момент сте наясно, че съм прелестно сюрпризиран от тази мишка. За да не наподобявам обаче като типичния Razer почитател, няма да остана кьорав за минусите на Naga Trinity – да, такива въпреки всичко има. На първо място – няма светлинна индикация за DPI режима, в който работи мишката – най-малко не и по дифолт. Други производители слагат спомагателен LED в бутоните над колелото, който дава цветова индикация за режима на сензитивност. Този проблем ненапълно е решен с уведомление, което се появява в долния десен ъгъл на екрана, само че персонално аз бих предпочел непрекъсната цветова индикация.

 Razer Naga Trinity – Един за всички, всички за един!
Вторият лек минус или по-скоро специфичност на Naga Trinity е чувствителността на бутоните. Не съумях да намеря публична информация какъв брой грама мощ е нужна, с цел да се задействат бутоните, само че те са много леки. Трябва да бъдете извънредно прецизни и деликатни, в случай че желаете да избегнете нежелани кликове. Това важи с най-голяма мощ за приставката със 7 бутона – нейните бутони наподобява се задействат с минимум изпитание. Това може да бъде както минус, по този начин и преимущество, само че в случай че имате по-тежки пръсти, би трябвало да бъдете деликатни.

Всичко останало е без забележки – функционалността на тази модулна мишка е невиждана – концепцията за трите плъгини е освен доста истинска, само че и добре изпълнена – магнитите са задоволително мощни, с цел да не изпадне някой модул, самите плъгини се сменят доста елементарно и са изцяло plug-and-play, т.е. не се изисква нищо в допълнение от потребителя. Като чисто геймърска мишка Naga Trinity също впечатлява, само че това не е изненадващо предвид на качествените съставни елементи – оптичния датчик и механичните превключватели на Razer.

Софтуерът е освен доста потребен, само че и инсталацията му е към 380MB – много непретенциозно предвид на всички функционалности – виждал съм други производители, които лишават над GB от скъпото SSD пространство, на което кардинално се конфигурира сходен програмен продукт, тъй че – това е спомагателен плюс. Цената на мишката не е ниска, само че това, което получавате, е повече от съответно – на процедура имате три мишки в една. При нашите другари от Ozone.bg, които бяха по този начин общителни да ни изпратят Trinity за ревю, мишката е в интервал на промоция и можете да я вземете с 10% отстъпка. Заслужава си! И както написа Дюма – Един за всички, всички за един!

 Razer Naga Trinity – Един за всички, всички за един!
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР