Има два вида превенция от кърлежи. Първо косенето и пръскане

...
Има два вида превенция от кърлежи. Първо косенето и пръскане
Коментари Харесай

Д-р Кантарджиев: Паниката е голяма, майките да не пускат децата в тревата!

Има два типа предварителна защита от кърлежи. Първо косенето и напръскване на тревите, второто са репелентите за напръскване по тялото. В момента вали доста, което компрометира пръскането, хората би трябвало да внимават. Това съобщи шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания доктор Тодор Кантарджиев в утринния блок на Българска национална телевизия.

" На майките не им е работа да пускат децата си в тревата, да се внимава и в междублоковите пространства. Нека хората, които се разхождат да се оглеждат по-късно. Колкото по-малко стои един кърлеж, толкоз по-малко има опция за болест ", сподели още той.

Спасете се от най-страшната злина през лятото, която води до заболявания и алергии! Просто би трябвало да...

" Лаймската болест се появява като кожен обрив, с размер на стотинка, на по-късен стадий към 6-7 см с бледен център. Трябва кърлежа да е прокиснал над 24 часа за болест, а суматохата измежду хората е огромна. На 100 инфектирани кърлежа в Европа единствено 1 човек заболява. Нека суматохата не е всеобща ", добави доктор Кантарджиев.

" Марсилската тресчица се придвижва от кучета и кърлежи, на мястото, което е ухапал кърлежа става черно леке, типично е за южните елементи на България. Нека се следи мястото на захапване дали ще стане черно, в случай че е почерняло да се отиде на доктор ", поучава докторът.
" И двете заболявания се лекуват с антибиотик, само че верният ", разкри Кантарджиев.

" Лятото отровата на пчелите е по слаба, само че да се внимава с яденето на плодове, ужилването по лицето и език е рисково. Хората, които са алергични знаят, че би трябвало да носят инжекциите с медикаменти си. Има и национално вярване, че в случай че на мястото на ужилването се постави ушна тиня -помага. Все отново да не се заобикаля лекарската помощ ", приключи доктор Тодор Кантарджиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР