Има два начина на капитулация на анклави като Източна Гута

...
Има два начина на капитулация на анклави като Източна Гута
Коментари Харесай

Емил Ценков: Дългосрочната политика на САЩ в Сирия е загадка

Има два метода на капитулация на анклави като Източна Гута – по-неблагоприятният вид наблюдавахме в Мосул и в Рака, когато се стига до тотална деконструция на града и съответните жертви. Другият вид бе демонстриран в Алепо, където въпреки всичко се стигна до договореност за евакуиране ни предислоциране на джихадистките обединения. В Източна Гута става дума за филантропична пауза, само че главните несъгласия са за това кой ще управлява нещата по време на тази пауза. Това е главното разграничение в трактовките на Русия и на западните сили. Този разбор направи в изявление за предаването " Събота 150 " арабистът Емил Ценков . Той коментира ключови събития от миналата седмица във към този момент седемгодишната война в Сирия. 

Запитан съзира ли съществени пробойни в тристранната коалиция сред Москва, Анкара и Техеран, Емил Ценков сподели, че на този стадий става дума по-скоро за вербални извършения от страна на турските представители, които подлагат на критика всички:

Нито Дамаск, нито Русия в миналото са обещавали, че няма да бомбардират позиции на терористи. И Джебхат Ан Нусра, които управляват огромна част от Източна Гута, са точно такива за Москва и за Дамаск. Както и режимът на Асад се убеди - капитулирането, премахването на такива анклави става само след доста съществени бомбардировки, с цел да може да се стигне до евакуиране или до очистване на терористичните обединения.

Турската интервенция „ Маслинова клонка “ бе до известна степен съгласувана и с Москва, уточни още арабистът:

Става дума за едно дозиране сред другите ползи. Както пролича Турция даже е склонна да заиграва и със сирийския режим. Много е комплициран салдото сред ползите.

Не е ясно какви са дълготрайните цели на Съединени американски щати в 30-те % следена от Вашингтон територия, подцчерта още Ценков:

От една страна техният главен съдружник са кюрдите. Но въпреки това тези територии, където са главните находища на нефт, в никакъв случай не са били кюрдска територия. Това са територии, населявани от сунитски арабски племена, които нямат нищо общо с кюрдите. Каква тъкмо ще бъде дълготрайната политика на Вашингтон за мен е мистерия. 

Цялото изявление слушайте в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР