Има два интереса, които движат събитията в областта на отбранителната

...
Има два интереса, които движат събитията в областта на отбранителната
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Интересите на мафията и Русия движат събитията в отбранителната индустрия

Има два интереса, които движат събитията в региона на отбранителната промишленост и в енергетиката. От една страна това са ползите на проведената престъпност и мафията, въпреки това са ползите на тези, които правят експанзията против Украйна. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия някогашният боен министър и специалист по национална сигурност Бойко Ноев.

По думите му в оръжейната област тези два интереса се наблюдават доста елементарно от 2009-2010 година насам. Тези два интереса не са влизали в спор, като предписание вървят паралелно. В тези последни десетина години те се преплитат в една симбиоза, която им дава спомагателна мощ, разясни Ноев.

Той уточни, че случаят в склада за муниции на предприемача Емилиян Гебрев е следващият за миналото десетилетие. Според него общото сред множеството произшествия от последните години е, че никой не знае кой стои зад тях.

Ноев акцентира, че резултати от следствията няма, тъй като тези два интереса са инструментализирани през българските органи, които са призвани да ни пазят от такива похищения. Те са инструментализирани най-много през прокуратурата, през ДАНС и в някаква степен през Министерство на вътрешните работи, добави той.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР