Има достатъчно газ и доставките вече не са проблем. Това

...
Има достатъчно газ и доставките вече не са проблем. Това
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Доставките на газ вече не са проблем

Има задоволително газ и доставките към този момент не са проблем.

Това увери министърът на стопанската система Никола Стоянов. Той чака цената на газа да продължи да пада в идващите месеци и да е устойчива до края на 2023 г. 

Ако цената на газа продължи да пада, в България ще има и повече вложители, съобщи икономическият министър Никола Стоянов. И увери, че у нас газ ще има.

 
Газът и доставките повече не са проблематични. Който е тръгнал по този път за различните горива, ще бъде подсилен. Винаги е по-добре да има диверсификация, само че компаниите могат да разчитат умерено. Газ ще има задоволително.
Никола Стоянов, министър на стопанската система

Според енергийния специалист Иван Хиновски пък груповото пазаруване на газ от Европейския съюз ще доведе до по-голяма енергийна сигурност, но това крие и своите опасности.

 
Не е доста пазарен модел и съм уверен, че няма да се реализира сделка, тъй като има огромна заплаха от това да се получат дефицити на количества в обособени интервали, когато има доста огромно търсене. И естествено, при огромно търсене, изключително зимни интервали, може да има дефицит на газ заради избраната закрепена цена.
Иван Хиновски, енергиен специалист

И добави, че България няма интерес за групово пазаруване на газ поради дълготрайните търгове на синьо гориво.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР