Има достатъчно черен PR на хазарта в България. Промените в

...
Има достатъчно черен PR на хазарта в България. Промените в
Коментари Харесай

230 млн. лв. ще са загубите за бюджета, ако се приеме предложението за промени в хазарта на Валери Симеонов

Има задоволително черен PR на хазарта в България. Промените в Закона за хазарта ще са лобизъм. Това съобщи в утринния блок на БТВ Ангел Ирибозов, ръководител на УС на Българската Търговска Асоциация на Производителите и Организаторите от Игралната Индустрия (БТАПОИИ).

Припомняме, че през последните дни голям брой асоциации изпратиха своите позиции против законопроекта за изменение и допълнение на Закона за
хазарта. Българската гейминг асоциация /БГА/ изпрати своята позиция до народните представители против измененията, като обосноваха мнение си с огромните загуби за бюджета и евентуална престъпна активност.

Българската Търговска Асоциация на Производителите и Организаторите от Игралната Индустрия (БТАПОИИ) изпратиха отворено писмо до Народното събрание във връзка предвижданите промени в закона, като съгласно тях практиката да се внасят в Народното събрание законопроекти без да бъдат подложени на авансово разискване със бранша не е в полза на всички участващи страни.

В България ще има незаконен
хазарт, в случай че се одобри предлагането на Валери Симеонов

"Смятам, че би трябвало да има премерване на приходите към бюджета и да се види какви ще са загубите за страната. За предходната година приходите от
хазартна активност са били 230 млн.лева. Хазарта се полза с различен корпоративен налог. Не е ясно по какъв начин тези доходи ще се заместят и дали въобще това ще стане. Ако се одобряват измененията множеството казина ще затворят, и не 230 млн. лева ще са приходите, а 0 лева ", разкри специалистът.

"5-звездните хотели в България не са толкоз, с цел да можем да ограничим
казината до тях ", добави Ирибозов.

"Едва ли отдалечаването на
казината ще избави подвластните. Поправките ще дадат опция за нахлуване в криминогенния бранш и корупция ", разкри ръководителят на УС на БТАПОИИ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР