Има доста разколебана подкрепа за пакета Мобилност, както и доста

...
Има доста разколебана подкрепа за пакета Мобилност, както и доста
Коментари Харесай

Експерт: Разколебаната подкрепа за пакета ”Мобилност” заплашва Европа

Има много разколебана поддръжка за пакета ”Мобилност ”, както и много недоизгладени елементи. Комисията би трябвало да започва междуинституционални договаряния. Апелираме да се прояви здрав разсъдък.
Това съобщи Николай Рашков от Съюза на българските превозвачи в ефира на бТВ във връзка това, че транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли предлагането пакетът „ Мобилност “ да бъде изтеглен от Европейската комисия.

По думите му не е застрашен единствено нашият бранш, а този на цяла Европа.

" От 28 000 камиони у нас единствено 10% ще могат да бъдат натоварени за противоположен курс, а останалите ще би трябвало да се върнат празни- това от една страна е разход на гориво за компанията, а от друга - замърсяване на въздуха ", разяснява още Рашков.

" Ние поддържаме първичната концепция на комисията да вкара мобилен пакет, той обаче фрапантно се политизира. Важно е да се означи, че до момента браншът не е изказал своето мнение ", съобщи той.

По думите му множеството транспортни компании у нас са до 5 камиона, което значи, че те са дребни и фамилни компании. Това са гръбнакът на нашата стопанска система, сподели още той и добави, че не е изключено да има и банкрути.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР