Има доста голямо неразбиране по отношение на ползването на маски

...
Има доста голямо неразбиране по отношение на ползването на маски
Коментари Харесай

Важни пояснения за носенето на маски и ръкавици! Казаха кога няма никакъв смисъл!

 " Има много огромно недоумение във връзка с използването на маски и ръкавици. Носенето на маска е значимо тогава, когато сме на закрити пространства с доста хора и контактуваме с тях. Това е основното. Няма потребност да се носи маска, когато сме на открити пространства, това не е и наложително.

Освен това носенето на маска има смисъл, когато тя в действителност се носи, а не е сложена просто на врата. Трябва да покрива носа и устата. За ръкавиците - в случай че не ги дезинфекцираме и сменяме постоянно, те не ни обезпечават някаква по-различна отбрана - в случай, че пипаме устата, носа или очите си! ".

Това сподели тази заран на постоянния брифинг на Националния действен щаб основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

През миналото денонощие са установени единствено 8 нови случая на ковид в България. Общият брой на инфектираните у нас е 2485. 3 са дейните области. В София - 5 случая, 2 в Пазарджик и един във Видин. 255 са инфектираните медицински лица.

1015 е броят на вече излекуваните пациенти, като новите случаи са 51. 3 от тях са в Пловдив. За миналото денонощие са установени двама умряли с коронавирус зараза. Това са 90-годишни мъж и  жена - в болничното заведение в Лом. 136 е общата численост на умрелите.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР