Има допуснати грешки още на ниво проектирането на Ларгото. Това

...
Има допуснати грешки още на ниво проектирането на Ларгото. Това
Коментари Харесай

Тодор Чобанов: Грешките при "Ларгото" са още на ниво проектиране

Има позволени неточности още на равнище проектирането на " Ларгото ". Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия заместник-кметът по обучение на Столичната община Тодор Чобанов. Според него проектантът не е съобразил, че от там всекидневно ще минават стотици минувачи. От общината били доста сериозни и няколко пъти отказвали да одобряват обекта.Мобилните пластмасови скари на " Ларгото " не са подобаващи за това пространство и това е главната неточност, която е позволил проектантският екип.

Д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет по обучение, Следствен отдел към окръжна прокуратура: Това е доста комфортно, в случай че примерно това ти е на покрива, имаш проблем, вдигаш - ремонтираш - връщаш. Тоест това е замислено, само че не е уместно за това място. Тъй като там в тази зона минават доста хора и стъпвайки върху тези пластмасови скари, те ги разместват.

Тази проектантска неточност е установена още предходната есен и по тази причина е изпратено искане до Министерството на културата - да се възползват оптимално от 10-годишната гаранция.

Д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет по обучение, Следствен отдел към окръжна прокуратура: И неотложно да бъдат подхванати дейности, тъй че да се откри друго решение, което няма да провокира подобен проблем.

Най-добрият и виновен сюжет, съгласно Чобанов, е Министерството на културата да разпореди на проектантския екип да даде друго решение и изпълнителят да го осъществя. Тодор Чобанов акцентира, че гаранцията на обекта е до края на 2020 година за някои елементи, а за други - до 2021 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР