Има документи с подписи, които потвърждават сигнала срещу Иван Гешев,

...
Има документи с подписи, които потвърждават сигнала срещу Иван Гешев,
Коментари Харесай

Министър Йорданова внася във ВСС документи срещу Гешев


Има документи с подписи, които удостоверяват сигнала против Иван Гешев, заяви правосъдният министър Надежда Йорданова пред Нова тв. Още при започване на новата седмица тя ще внесе във Висшия правосъден съвет документи против основния прокурор, свързани с опит за придобиване на част от капитала на компания, производител на млечни артикули.

Нашето предугаждане е в границите на три месеца да въведем законодателни промени, които да основат условия за освобождение на Гешев, сподели Йорданова. Тя още един път съобщи безапелационното си мнение, че Иван Гешев би трябвало да освободи поста си. Защото не дава отговор на условията за заемането на поста и не си извършва служебните отговорности, акцентира министърът на правораздаването.

По думите й отстраняването на Гешев е част от казуса, който ръководещите би трябвало да решат – да се лимитират пълномощията на прокуатурата, с цел да може тя да се концентрира върху главните си функционалности. Друг проблем е правосъдният котрол върху случаи, които прокуратурата отхвърля да проверява.

Отлагането на оставката на основния прокурор коства достолепието на народа ни. До този миг ние нямаме нито едно огромно корупционно закононарушение, което да е разкрито. Спрямо всички, за които има данни при нас - има един прокурорски чадър, почерта още Надежда Йорданова.

Според нея сега антикорупционната комисия е " беззъба ". В момента тя просто праща една директория в Прокуратурата и тя доста елементарно може да я постави настрана. В нашите ограничения се планува актуалната КПКОНПИ да бъде разграничена на две - на антикорупционна комисия и комисия за лишаване на нелегално добитото имущество. Това значи и нов състав на органите. Тоест с изключение на промени, ръководителят на КПКОНПИ Сотир Цацаров ще бъде освободен напълно скоро. Едва ли ще бъдат нужни от малко повече от два месеца, предвижда още Йорданова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР