Има доказателства, че собственикът на фирмата ТАД-Груп Иван Тодоров е

...
Има доказателства, че собственикът на фирмата ТАД-Груп Иван Тодоров е
Коментари Харесай

Съдът: Атаката срещу НАП е целяла да се всее страх и смут

Има доказателства, че притежателят на компанията " ТАД-Груп " Иван Тодоров е подбуждал компютърния експерт Кристиян Бойко да хакне системата на Националната организация за приходите, само че няма такива за това, че е управлявал незаконна група. С тези причини състав на апелативния спецсъд с ръководител Георги Ушев отхвърли да пусне от ареста предприемача. Той бе арестуван преди четири месеца и все още е единственият задържан. Бойков бе пуснат против подписка, а третият обвинен – комерсиалният шеф компанията Георги Янков – е на независимост против 20 хиляди лева гаранция.

Разследването на офанзивата против Национална агенция за приходите е измежду разкритите пред медиите каузи. На няколко пъти прокуратурата разпространяваше обществено данни от делото. В тях имаше информация от компютъра на Бойков, от камерите в офиса на компанията и от чатове на компютърния експерт.

Очаква се практиката за медийно оповестяване на доказателства по следствия да продължи и в мандата на идващия основен прокурор Иван Гешев.

Страх и ужас

Тодоров е упрекнат в подбудителство на Бойков, който пък ще дава отговор за тероризъм посредством компютърно закононарушение. Според въпросния текст в Наказателния кодекс (НК) причинителят би трябвало да има за цел внасяне на боязън и ужас измежду популацията. Такава цел е била налице, взеха решение съдиите в четвъртък. Това ставало ясно от разпространението на персоналните данни на над 5 млн. души. Освен това било налице съществено увреждане на осведомителните системи на Национална агенция за приходите. Съдът откри и различен източник за възможни " боязън и ужас " – понижават се качествата на данъчните да правят главната си активност по събиране на фиска. Оттам и неспособност на страната да извършва свои съществени функционалности – като да вземем за пример опазване на здравето и пенсионна система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР