Има договор между американска компания и Булгаргаз“ за доставка на

...
Има договор между американска компания и Булгаргаз“ за доставка на
Коментари Харесай

Петков обяви договорен евтин американски газ, но крие цената и доставчика

Има контракт сред американска компания и „ Булгаргаз “ за доставка на полутечен газ и цената на тези два танкера е под цената на „ Газпром “, разяснява на блиц надзор министър председателят Кирил Петков в отговор на депутата от ГЕРБ-СДС Жечо Станков за контрактуваната цена на втечнения газ от Съединени американски щати.

„ Това, че сте отишли до Турция и сте видели по-ниската цена на паламуда не значи, че на трапезата в България ще ви я доставят на тази цена “, отговори му Станков. Той подсети, че за месеца цената на природния газ ще е с 30% по-ниска, което прави контрактуваният газ за България по-скъп. Станков няколко пъти прикани премиера да каже каква е цената и доставчика, само че отговор по този начин и не получи.

„ Енергийната сигурност зависи от нашите диверсифицирани доставки на природен газ. Ние успяхме да договорим доста положителни цени, доста под европейско-пазарните от Съединени американски щати. Добрата вест през днешния ден е, че това, което до този миг беше обвързано с осъществяването на гръцката връзка, с цел да имаме доставки от азерски газ, към този момент не е реалност. Ще можем да получим цялото количество от азерски газ, преди връзката да бъде финализирана, още от първи юли “, добави министър председателят Кирил Петков.

Вместо това министър-председателят се похвали, че ще получаваме цялостния размер азерски газ, даже и без да е подготвена гръцката връзка, само че и тук не счете за нужно да обясни по какъв начин това ще се случва.

Истински скандал се развихри сред Петков и Движение за права и свободи. От придвижването желаеха опрощение или точни обстоятелства, че депутатът им Делян Пеевски е забъркан с съветски ползи у нас. Според премиера това, което го навело на тази мисъл, е че „Балкански поток“, който съгласно нето е „ съветски “, е корупционен и метод на Русия да въздейства у нас. Освен това, като бил в Съединени американски щати, се видял с US Treasury. Оттам му били загатнали името на Делян Пеевски и закона „ Магнитски “.

От Движение за права и свободи реагираха остро и припомниха, че US Treasury е постройка и са удивени по какъв начин Петков си е приказвал с нея. Освен това припомниха, че министър председателят още веднъж хвърля неистини и погрешни изказвания в общественото пространство, без никакви обстоятелства и доказателства.

Теменужка Петкова от ГЕРБ напомни на Петков, че планът „Балкански поток“ е утвърден с цялостно болшинство от Народното събрание, изпълнен по всички европейски закони и наставления. „ Престанете да лъжете от тази естрада и да внушавате, че са изхарчени пари на данъкоплатците “, разгласи някогашният енергиен министър. Тя обаче беше прекратена от ръководителя на Народно събрание, който й спря микрофона.

В процедура по метода на водене председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова напомни на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, че министър председателят е обидил депутатите и ги е обвинил, че са част от корупционна скица за разширението на националната газопреносна мрежа, а не му е направена забележка.

„ Напомнете му каква вреда за парламентаризма води закъснялото му присъствиена и отговорите му на въпросите. Моля, който не почита тази зала, да му сочите вратата и вратата е ей там“, акцентира Атанасова.

Халил Летифов от Движение за права и свободи пък изиска ръководителят на Народното събрание да разпореди психически разбор на присъстващите в залата, с цел да се откри дали схващат законовите разпореждания.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР