Има добри хора, стойностни хора, такива които ти стоплят сърцето

...
Има добри хора, стойностни хора, такива които ти стоплят сърцето
Коментари Харесай

Общински съветник от Търново зарадва баба и болния и внук

Има положителни хора, стойностни хора, такива които ти стоплят сърцето и душата. Които те карат да плачеш, само че не от тъга, а от наслада. Това споделя 70-годишната баба Ани от село Драганово, която от години се грижи сама за болния си от церебрална парализа внук. Възрастната жена не крие сълзите си от признателност за изненадата, която й направи в навечерието на Коледа доктор Даниела Андреева.
 %d0%ba%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%8f%d0%bd2  %d0%ba%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%8f%d0%bd
„Разплаках се, когато отрупа масата ни с месо, плодове и лакомства за внука ми. Толкова доста неща ни донесе, само че най-много наслада и усмивки. Отдели ни повече от два часа, игра с внука ми, прегръща го, даде му топлота. Тази топлота ще остане с нас на празничната софра, която тя ни обезпечи ”, споделя баба Ани.

Болестта на 15-годишния Кристиян не е сломил духа на борбената жена, която и тази година се моли за чудото по Коледа – детето да оздравее. Моли се и за още нещо – да пребъде положителното, в което тя безусловно има вяра.
„ Разбрах, че тази интелигентна и стойностна жена е общински консултант във Велико Търново и пристигна със брачна половинка си в дома ми, с цел да ни зарадва. Когато си тръгваха Кристиян протегна ръчички, искаше още да я гушка. А тя му даде обещание да пристигна още веднъж. Затова ви споделям – има положителни хора. Господ здраве да им дава. ”, пожелава баба Ани.

За тежката орис на старата жена и внукът й, доктор Даниела Андреева научила от обществените мрежи. Трогнал я борбеният дух на баба Ани, посветила живота си на грижите за болното дете, и желанието й да му купи нова инвалидна количка. „ Намерих координати на дамата и се обадих да попитам с какво мога да оказа помощ. Разбрах, че към този момент е събрала средствата за количката и взех решение, че мога най-малко да ги развеселявам за празниците ”, споделя общинският консултант от остарялата столица.

И доктор Андреева не крие сълзите си от благата среща, от чаровната усмивка и протегнати ръчички на Кристиян, от мъжеството и добрината, която носи в себе си баба му, от вярата на старата жена, че положителното съществува и се предава нататък.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР