Има дни, в които ти се иска да скочиш в

...
Има дни, в които ти се иска да скочиш в
Коментари Харесай

Предизвикай себе си напролет!

Има дни, в които ти се желае да скочиш в обувките и да излезеш - колкото по-бързо, толкоз по-добре. Не можеш повече да се съобразяваш, не ти пука от следствията. Чакаш със мощно неспокойствие да се измъкнеш от ежедневните си „ събития”, да отидеш на чист въздух.

Точно тази глътка О2 ти е най-необходима. Неотложно е да почувстваш обновяващата се природа тъкмо в този момент, през пролетта.

Да вървиш по поляна от синчец, като внимаваш да не стъпчеш нито едно клонче. Да следиш пеенето на птиците, до момента в който се въртиш със затворени очи. И щом ти се завие свят, не пропускай да прегърнеш най-близкото дърво, да вземеш цялата му сила, да вдигнеш брадичката си толкоз нависоко, че погледа ти да е единствено небе. Само синьо, свежо, стръмно, ярко и сияйно.

 v iStock

Едва когато се заразиш с пролет, се прибери в шумния си град и започни новото си начало. Защото новият сезон постоянно значи и ново начало. Щом толкоз сме те чакали, Пролет, значи ни би трябвало нещо ново! Нужна си ни е тръпнещата утринна безчувственост, влагата след нощния дъжд, мъглата от изпаренията над морето.

Нужно ни е ново начало. Да преоткрием себе си още веднъж и да презаредим пълноценно. Може даже да сменим дрешника – да си накупим дрешки единствено в синя гама да вземем за пример. Да засадим здравец на балкона и да ровим с пръсти в листата му. Или да сложим цветна електрическа крушка в дневната– зелена, съгласно модата. Даже може и тапети в хола да залепим.

 v iStock

Ако нямаме чак такова битово ентусиазъм, най-малко тапета на телефона да е нов – пролет е въпреки всичко! Измисли си задявка – не вечеряй през днешния ден. Прибери се по необикновен маршрут. Умишлено не помни телефона си за един ден. Прочети книжен вестник вместо да посягаш към отдалеченото. Пробвай нещо ново!

Трябва да предизвикаме сетивата си. Така е казано – като искаш да ти се случи нещо, което до момента не ти се е случвало, би трябвало да направиш нещо, което до момента не си правил. Ами направи го тази пролет! Имаш още два месеца. И не се оправдавай с времето – че не стигало, че април бил леден, че пролетната отмалялост пристигнала със завъртането на стрелките, че не е твоят сезон...

Предизвикай себе си през пролетта! Промени в себе си това, дето все го отлагаш за различен път! Времето е твое! Идеите са персонални! Направи първата стъпка в този момент, в пролетния делник, както и аз подхващам да я направя!

 v iStock

Всяко годишно време носи присъщите си белези за района: първите лястовички за руснаците, лалетата за холандците, песента на червенушките за гърците, цъфтежът на вишните секуро за японците...

Какво ще бъде твоето първо “летене “ за тази пролет?

Да се развеселявам на смяната! Да помириша поляната пред къщи след първото косене или да си намокря крачолите след първия топъл дъжд?

Още не знам, само че съм сигурна, че ще се случи скоро и ненадейно! Ще предизвикам себе си през пролетта!

Автор: Илка Христова

Edna търси най-талантливите писатели измежду своите читатели! Изпращайте особено написани за нас текстове на [email protected], а утвърдените ще публикуваме в рубриката "Из edna@ ".
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР