Има дни, които помниш дълго. Има и дни, които никога

...
Има дни, които помниш дълго. Има и дни, които никога
Коментари Харесай

Булгарбиотик: вдъхновение от традициите и природата


Има дни, които помниш дълго. Има и дни, които в никакъв случай не забравяш. Днес ще ви разкажем един подобен ден. Всъщност…надяваме се да почувствате един подобен ден.

Благовещение е. Старият Майчин ден. Една от най-светлите дати пред годината.

“Благата новина първо я е донесла лястовицата по цялата земя, където пука пролет. И туй е вестта, че земята зачева още веднъж от слънцето. Голям празник - пролетно равно-денствие. Животът почва още веднъж. Затуй у нас е Майчин ден. ”*

Излизаш на открито рано заран, облачно е и те лъха мразовит вятър. Изненадана си, тъй като през днешния ден би трябвало да грее слънце. Според националните показа Благовец се свързва с идването на прелетните птици и с окончателното пролетно събуждане на природата. Така че имаш цялостното право да очакваш слънце. Точно да се навъсиш, като времето на открито, и си припомняш накъде си се запътила. Разтърсваш глава, с цел да прогониш всяка възможна мрачна мисъл.

                            

Този ден е необикновен, тъй като за първи път в живота си ще го празнуваш по друг метод. Ще бъдеш част от един свят обред и ще се потопиш в античната традиция за основаване и благословия. Ще се съберете 10 дами, с цел да месите самун, да наричате, да чувствате и да празнувате живота. Защото хлябът е знак на слънцето, на домашното огнище, на безкрайността, на здравето и на изобилието.

                                                             

Това е особено събитие, проведено от Булгар Биотик: българския бранд за , въодушевени от природата, традициите и най-съвременните научни разработки. Избрали са днешния ден, с цел да ви съберат с други дами и да се потопите в магията на българското, на земята и на антични традиции, закодирани там някъде надълбоко във всеки от нас.

                                                     

Поканени са единствено дами, тъй като на днешния ден се празнуват дамата, утробата и женската сила. Всички присъстващи дами са работили с Булгар Биотик и в един миг са се влюбили в продуктите. Затова през днешния ден, в този свят ден, те се събират като част от фамилията на Булгар Биотик: Ирина Тенчева, Славена Вътова, Антоанет Пепе, Лора Найденова, Мона Гочев, Рая Методиева, Симеона Герджикова, Ивана Александрова, Наси Ангелова и Мариета Захариева, основателката на Булгар Биотик.

                                           

Мариета е дамата, която е основала марката и която приказва за лактобацилус булгарикус, познати също като българските млечно-кисели бактерии, с такава обич, с каквото единствено човек, докоснал се до чудесата на българската природа, може да го прави. Неслучайно в продуктите на Булгар Биотик има разнообразни естествени съставки, вложени внимателно от учени и технолози, само че с цялата мощ на тяхната полза - да вземем за пример, жълт кантарион с неговото общоизвестно успокояващо деяние и роза дамасцена с мощното й антиоксидантно въздействие. 

                                               

Пробиотиците на Булгар Биотик съдържат 50 милиарда живи бактерии + пребиотици, които оказват помощ освен на храносмилателната ни система, само че също по този начин покачват имунитета, грижат се за общото ни здравословно положение, работят като предварителна защита против редица положения, даже могат да подобрят настроението ни и да ни оказват помощ при стрес и напрежение. Различните варианти на пробиотиците благоприятстват разнообразни зони от тялото, по тази причина Булгар Биотик създават артикули, особено ориентирани към тези зони: , , Antistress, дъвчащи таблетки за джука хигиена. Най-важният мит, който би трябвало да бъде разрушен, е, че пробиотици се одобряват, единствено когато пиете антибиотици. Истината е те са част от персоналната ни грижа, която би трябвало да си осигуряваме целогодишно, с цел да поддържаме тялото и мозъка си в положително здраве. Мисията на Мариета и на Булгар Биотик е да разпространяват последните научни открития за това, че нашите вътрешности са “вторият ни мозък ”, и че грижата за чревната ни микрофлора е в директна връзка с психическото ни положение.

                                                                                                                

Спомняш си първата си среща с Мариета, в която тя с пламнали очи ти споделя за връзката черва-мозък и за това, че Булгар Биотик основават артикули, които укрепват в допълнение мощта на природата. Няма да забравиш тази първа среща. Но в този момент е време за нова среща, която към този момент очакваш с неспокойствие и незабелязано забързваш крачка.

Вървиш по ул. Оборище в посока на магичното пространство, където ще се случи всичко това, за което още не подозираш. Мястото е irituali, втората “къща ” на Ирина Тенчева, както тя нежно я назовава. Влизаш вътре и в идващите няколко часа светът извън не съществува. Мариета те посреща топло, на всички места греят пролетни цветя, а скоро по-късно Ирина Тенчева превежда всички вас през специфичен обред, в който да се вгледате в себе си и да наречете днешния ден и идното месене. До купата с брашно е облегната икона на Богородица. Затваряш очи и се потапяш душата си,  , от която цялото ти създание настръхва.

                                              

Скоро към притихналата ви компания, в която всеки е споделил нещо съкровено и персонално, се причислява Лора Найденова и магията продължава, тъй като е време да омесите ритуалния самун. Всяка от дамите би трябвало да се включи в процеса и да остави парченце от себе си, от душата и наричането си в хляба. Някой имат повече опит, други по-малко. Това е без значение. Допирът с тестото е като прибиране вкъщи, а женската сила като че ли извира отвред и напира да напусне стените на irituali.

                                   

Когато си тръгваш, виждаш, че леденият вятър е разгонил облаците, а слънцето самоуверено и жарко те огрява. Магията продължава. Чувстваш се някак лека, щастлива и смирена, мощна, слаба. Жена! Неволно се усмихваш по пътя на връщане. Знаеш, че отнасяш част от случилото се чудо със себе си и че ще разкажеш за него на някого. За да го почувства и той.

“Да си здрава и читава! Да ти е цветен животът! Да ти се чува думата! Да не слиза хлябът от масата ти! Да са горди с тебе майка ти и татко ти! Нека реченото ми на Благовец да бъде сторено! ” *

**Из “Стопанката на Господ ”
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР