Има деца сред жертвите и ранените от терористичните нападения, извършени

...
Има деца сред жертвите и ранените от терористичните нападения, извършени
Коментари Харесай

Има и деца сред жертвите на нападенията в Нова Зеландия

Има деца измежду жертвите и ранените от терористичните набези, осъществени в две джамии в новозеландския град Крайстчърч в Нова Зеландия.
От къде е минал терористът от Нова Зеландия, когато е бил в България? (ВИДЕО) Той също е посетил Румъния и Унгария, а през 2016 е бил в Черна Гора и Сърбия
При офанзивите починаха 49 души. Стрелецът е бил в България в края на предходната година.

Снимка: EPA

" Ранените са от дребни деца до възрастни хора. Те включват мъже, дами и деца и те са както измежду убитите, по този начин и измежду ранените ", заяви министър председателят на Нова Зеландия - Джасинда Ардърн, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Тя похвали смелостта на двамата служители на реда, задържали нападателя, който, е имал желание да продължи офанзивата.
Терор в Нова Зеландия – 49 души починаха при офанзиви против две джамии (ОБЗОР) Нападателят излъчва нападението живо във „ Facebook ” и търси известност като норвежкия екстремист Андерш Брайвик
28-годишният обвинен, на който беше повдигнато обвиняване в ликвидиране, е бил спокоен в правосъдната зала и е направил пред медиите жеста за " окей ". Той ще остане в ареста до април, когато делото ще бъде импортирано във Висшия съд на Крайстчърч.

От четиримата задържани в петък един е бил жител, който се е опитвал да помогне на полицията с огнестрелно оръжие. Полицията се пробва да откри каква е връзката на останалите двама с нападението.
Българка в Нова Зеландия: Снимките на оръжието с надписи на кирилица не са известни тук Властите са спестовни с информацията и се стремят да не всяват суматоха
Новозеландската полиция заяви, че съгласно данните от следствието отговорност и за двете набези носи един човек - арестуваният по решение на съда Брентън Тарант.

Преди нападенията той е разгласил в обществените мрежи манифест със заглавие " Голямата подмяна ", в който споделя, че е желал да нападна мюсюлмани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР