Има десетки интересни маршрути във всички региони на страната. Ето

...
Има десетки интересни маршрути във всички региони на страната. Ето
Коментари Харесай

Къде да отидем в Италия, ако ни е за пръв път

Има десетки забавни направления във всички райони на страната. Ето няколко разновидността, които ще ви заинтересуват, в случай че за първи път отивате в Италия.

За вас сътворих пет маршрута до места, които са измежду най-популярните в страната. За пътуването, апелирам изберете не летните месеци и несъмнено не август. Много от маршрутите не изискват автомобил чартърен. Прочетете повече за пътуването в Италия с трен.

Вариант 1. Рим

Ако имате опция да видите единствено един град в Италия, то тогава дано бъде Рим, огромен, многостранен, в това време гръмък и комфортен, различим и не изцяло прочут. Идването за 2-3 дни тук, в случай че пътувате за първи път както в града, по този начин и в страната, не е най-хубавата концепция. Една седмица е времето, което може да се смята за съответно.

Когато планирате дните си в града, апелирам, оставете задоволително време, с цел да видите освен Колизеума, Испанските стъпала, Пиаца Навона и тълпите от туристи, само че и да опознаете другия, всекидневен, спокоен, само че не по-малко хубав Рим.

Да оставите шумния и замайващ Рим за един ден, с цел да видите другата Италия, е чудесна концепция. Знам, че доста отиват до морето (аз самата не отидох там), а във Флоренция (не най-хубавата концепция - би трябвало да пренощувате във Флоренция). С влака можете елементарно да извършите пътуването до Неапол - това ще бъде огромен контрастност. Ако сте с кола, помислете по какъв начин да стигнете до Орвието (това е Умбрия, друга кухня и една от най-красивите катедрали в Италия) или да вземем за пример Аричи.

Вариант 2. Болоня и покрайнините

Болоня - може да се каже, че това е най-типичният италиански град. Не е дребен, не е огромен, хубав, живописен, незабавно се разпознава като Италия, забавен, с прелестни музеи, заведения за хранене и магазини. Освен това Болоня е главен железопътен възел и по тази причина е елементарно да се доближи отсам до прилежащите градове. Ще се радвате да прекарате няколко дни в разходка под аркадите на Болоня, да опознаете града, да посетите исторически кафенета, а по-късно да вземете трен за друга част от хубостта на Равена, Парма, Ферара, Модена и да се върнете в същия ден. Когато живеех в Болоня, пътувах по този метод съвсем из половината от страната.

Този маршрут ще ви даде схващане за това, което самите италианци виждат в Италия. Ще посетите градовете, всеки от които е шедьовър, в който локалният живот не е унищожен от туристическата блъсканица. Това е уважаваната, привлекателна, добре проведена Италия без сиромашки квартали, отпадък и с най-малко туристически клопки.

Вариант 3. Рим, Флоренция, Милано

Тези три града са известни, красиви и комфортно свързани с железопътен превоз. Прекарайте 3-4 дни в Рим, оттова отидете във Флоренция за 2-3 дни, а оттова още веднъж с трен, за няколко дни в Милано. По този метод можете да сравните Северна и Централна Италия, да видите доста от главните архитектурни шедьоври на страната, да получите визия за другите типове кухня и вино.

От Милано е елементарно да се направи пътешестване до езерото Комо, да вземем за пример, с цел да се диша езеро-планински въздух, да зяпате вилите на аристокрацията и известните персони.

Вариант 4. Венеция, Триест, Верона, езерото Гарда

Венеция заслужава най-малко 4-5 дни от графика ви. Аз съм била в града доста пъти в най-различни времена, идвах за един ден или за два, за три или повече дни, тъй че мога да кажа сигурно, че единственото нещо, което имате време за подобен период е да намразите града, а той не го заслужава. Венеция е сложна - от една страна не може да живее без туристи и в това време не ги обича.

След като прекарате задоволително време във Венеция, можете да вземете еднодневна екскурзия с трен до Триест, с цел да си вземете отмора от туристическия звук и да си поемете мирис.

2-3 дни си коства да отпуснете във Верона - това е хубав и възвишен италиански град, чиято популярност не се лимитира единствено до любовната история на Ромео и Жулиета.

От Верона пътята ви ще продължи разумно на север - елементарно можете да пренебрегнеш южната част на езерото Гарда, тъй като хубостта на северната му част надвишава доста хубостта на южната част. Базата може да бъде красивият град Рива дел Гарда, откъдето с лодка можете да се разхождате из езерото денем и да видите очарователните градове Лимоне и Малцесине. Краят на пътуването ви може да е Тренто, град, цялостен със фрески, един от най-обичаните ми в Италия.

Вариант 5. Неапол, Соренто, Амалфи, Капри

За Рим, написах нагоре. Четири дни в този град евентуално е минимумът. От Рим с трен за час до Неапол, което ще бъде огромен контрастност с италианската столица. Не се опасявайте от този град - бях възхитена от хубостта и хаоса. За да продължите пътуването, най-вероятно ще се нуждаете от кола - пътят минава по крайбрежието, към Амалфи, където няма железопътни линии, а от автобусната услуга има доста какво да се желае,пише блиц. С кола ще бъде по-удобно. Аз обаче нямах кола: взех влака за Салерно, а оттова взех рейс до Амалфи, от където се качих на транспортен съд, пътувах до Позитано, Соренто, Капри. Това е прелестна, сантиментална брегова линия с някои от най-красивите морски пейзажи в света, само че персонално аз мисля, че Капри е просто най-удивителното място на земята.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР