Има държави в света, където пенсионерите живеят по-добре, отколкото на

...
Има държави в света, където пенсионерите живеят по-добре, отколкото на
Коментари Харесай

Най-добрите дестинации за пенсиониране през 2019 година

Има страни в света, където пенсионерите живеят по-добре, в сравнение с в други страни. Има обаче и такива, които подсигуряват в действителност благополучен и първокласен живот на хората, излезли от пазара на труда.

За избора на такива дестинации оказват помощ специалистите от International Living, които от близо 30 години издават своята годишна ранглиста за най-хубавите дестинации за пенсионери.

Те сформират своя Annual Global Retirement Index на база на редица разнообразни знаци, които дават отражение върху качеството на живот. Сред тях са климатът, локалният метод на живот, разноските за живот, опазването на здравето, нуждата от виза и други документи за задгранични жители.

В изданието за 2019 година участват остарели познати, като Мексико и Коста Рика, които остават измежду обичаните места за пенсиониране поради своята досегаемост, топъл климат и разнородни задгранични общности.

 Къде е най-добре да се пенсионираш през 2018-а?
Къде е най-добре да се пенсионираш през 2018-а?

Класацията за топ 25 на страните за пенсиониране за тази година

В листата обаче участват и някои нови места като Тайланд. Ето и кои са топ 10 за актуалните 12 месеца:

10. Испания

 Снимка 268451
Източник:

Освен, че притегля с приятния си климат и слънчевите плажове, Испания предлага едни от най-ниските разноски за живот в Западна Европа - към 2500 $ месечно за двама души. Също по този начин там живеят огромни задгранични англоговорящи групи от чужденци.

9. Тайланд

 Снимка 349302
Източник:

Тайланд за първи път участва в класацията, само че това не е инцидентно, като страната предлага едни от най-атрактивните стратегии за пенсионери. В допълнение опазването на здравето и наемът на апартамент са доста по-изгодни, в сравнение с в Северна Америка и в по-голямата част от Западна Европа.

8. Перу

 Снимка 227826
Източник:

Перу се изкачва с 2 места по-нагоре спрямо предходната година и замества Никарагуа. Освен с културните и историческите си атракции страната притегля с ниските разноски за живот, красива природа и вкусна локална кухня.

7. Португалия

 Снимка 380298
Източник:

Европейската страна печели славата си на едно от най-хубавите места за пенсиониране поради приятния си климат, отзивчивите локални хора и спокойния метод на живот. Също по този начин там британският е необятно публикуван в по-големите обитаеми места и по крайбрежието. Освен това животът в Португалия е доста по-изгоден, в сравнение с в множеството страни в Западна Европа.

6. Колумбия

 Снимка 279125
Източник:

През последните години Колумбия съумява да притегля от ден на ден задгранични пенсионери с лесния достъп до виза и ниските разноски за живот. Освен това страната е на 22-ро място по опазване на здравето съгласно Световната здравна организация, като по този начин изпреварва Щатите.

5. Малайзия

 Снимка 285022
Източник:

Освен с хубавите си плажове и горещия климат Малайзия е добър избор поради разнообразната локална храна, ниските разноски за живот и положителното равнище на притежаване на британски език. Страната предлага както публично опазване на здравето, по този начин и релативно евтини частни здравни услуги.

4. Еквадор

 Снимка 399134
Източник:

Значителен брой чужденци живеят в дребните села, само че и в огромните градове в Еквадор. Ежедневните разноски са ниски, а здравните услуги са на налични цени. Също по този начин задграничните жители са освободени от някои налози.

3. Мексико

 Снимка 267102
Източник:

Страната пада с една позиция надолу през тази година, само че към момента остава измежду най-популярните дестинации за пенсионерите от Щатите и от другите елементи на света. Мексико предлага високо качество на живот и богата локална просвета евтино.

2. Коста Рика

 Снимка 248729
Източник:

През предходната година Коста Рика беше на първата позиция в класацията. Тя притегля с ниските цени на наемите, другарски настроените локални и положителния си микроклимат.

1. Панама

 Снимка 399137
Източник:

Панама е най-хубавото място за пенсиониране за 2019 година, откакто през предходната беше на трета позиция. Страната предлага доста преференциални стратегии за пенсионери, включващи редица отстъпки и по-ниски разноски за опазване на здравето.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР