Има данни за длъжностно престъпление във връзка с безпрецедентното спиране

...
Има данни за длъжностно престъпление във връзка с безпрецедентното спиране
Коментари Харесай

Данни за престъпление откри прокурорската проверка за БНР

Има данни за длъжностно закононарушение по отношение на невижданото прекъсване на стратегия " Хоризонт " на БНР в края на предходната седмица. Това е заключението от незабавно назначената прокурорска инспекция откакто главната стратегия на националното радио замлъкна от 6.00 до 11.00 ч. предишния петък.  Проверката, разпоредена от основния прокурор Сотир Цацаров, е открила данни за длъжностно закононарушение от шефа на Дирекция „ Техника “ на БНР Пламен Костов.

По мотив прекъсването на излъчването на „ Хоризонт “ от 6 до 11 ч. от прокуратурата са открили, че за този интервал е имало планувана профилактика за три районни предавателя и че от основаването на „ НУРТС България “ ЕАД и БНР до момента в никакъв случай не са спирани всички предаватели поради характерните отговорности на националното радио във връзка с националната сигурност.

Въпреки това, отвън по-рано одобрения график за профилактика, Пламен Костов е изискал на 11 септември профилактиране на целия студиен комплекс на „ Хоризонт “, а генералният шеф Светослав Костов е поставил резолюция „ Да “.

Подробно е разказана връзката на Пламен Костов и служителка на НУРТС с фамилия Стойкова. Тя е обвързвана с поисканата профилактика. Приложени са данни за електронната връзка сред техническия шеф и нея, като последната връзка е от 13 септември, когато Пламен Костов ѝ благодари за съдействието и насочва молба сигналът на „ Хоризонт “ да бъде възобновен 40 минути по-рано, а точно към 10,20 ч.

Прокурорската инспекция е открила и различен, по-съществен факт - че не е имало никаква профилактика на студийния комплекс на „ Хоризонт “ и че не е имало механически аргументи, които да постановат осъществяването на такава профилактика.

Случаят се поема от Софийска градска прокуратура, която занапред ще преценя дали данните за вероятно длъжностно закононарушение, открити във връзка с техническия шеф, ще станат мотив и за повдигането на обвинявания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР