Има дълга процедура на проектиране и съгласуване на преместването на

...
Има дълга процедура на проектиране и съгласуване на преместването на
Коментари Харесай

Областният предупреди: Процедурата по премахването на МОЧА е твърде дълга

Има дълга процедура на планиране и координиране на преместването на Паметника на Съветската войска. Това сподели за Българска телеграфна агенция регионалният шеф на София - град Вяра Тодева. Искаме всичко да е законно и изрядно, добави тя.

С решение на Министерски съвет от 2 август бе изменен статутът на Мемориален комплекс " Паметник на Съветската войска " в Княжеската градина в София от парцел обществена държавна благосъстоятелност на парцел частна държавна благосъстоятелност.

Вече парцелът е в ръководство на регионалния шеф, сподели Тодева. Изискахме плановете от страна на Столичната община, както и мнението по отношение на преместването на монумента в Музея на социалистическото изкуство, тъй като нямаше авансово такова мнение, сподели Тодева. Тя добави, че предстоят идващите стъпки, които ще предприеме регионалната администрация. До края на тази седмица медиите ще бъдат осведомени за развиването, сподели Тодева. Тя отхвърли появили се изказвания, че преместването на паметника може да се случи през днешния ден и сподели, че " това са политически дейности на политически субекти ".

Българска телеграфна агенция напомня, че преди дни от регионалната администрация в известие до медиите показаха, че на 3 август са изпратили писмо до кмета на Столична община за представянето на заверени копия от наличната планова документи, послужила за създаване на Монумент „ Паметник на Съветската войска “, както и заверено копие на Плана за организация и осъществяване на строителството (ПОИС), по отношение на преместването на паметника. Изпратено е и питане до шефа на Националната изложба за опцията скулптурните фигури и барелефи от Монумент „ Паметник на Съветската войска “ непрекъснато да бъдат експонирани в „ Музей за изкуството от интервала на социализма “ към Националната изложба.

Кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков написа в профила си във Facebook, че през днешния ден се е срещнал с регионалния шеф на София Вяра Тодева по тематики, свързани с регион " Средец ", измежду които и ориста на монумента. " Получих информация за дейностите, които се подхващат, само че главното е, че са избрали по-отговорния и пряк път - да поемат цялата организация по преместването, без собствеността да се трансферира към Столична община. За което благодаря на госпожа Тодева ", показва Трайков.

Днес „ Левицата! “ на Мая Манолова сложи четири палатки и една шатра в отбрана на Паметника на Съветската войска. Манолова разяснява, че преди избори постоянно ескалира желанието на десницата да направи предизборна акция на гърба на паметника.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР