Има болници и доктори, които си гледат работата и други,

...
Има болници и доктори, които си гледат работата и други,
Коментари Харесай

Борисов разгледа обновената болница в Пловдив и скастри корумпираните лекари

Има лечебни заведения и доктори, които си гледат работата и други, като във Враца, поставили си частна болница в двора - скъпите пътеки в частната болница, а евтините - в държавната. Това не може да продължава, тъй като това са вашите пари, отсече министър председателят Бойко Борисов при визитата си в Пловдив. Днес министър-председателят инспектира вложенията в университетска болница „ Свети Георги “.

Докторите приказват. Щом те са удовлетворени, уповавам се и пациентите да са удовлетворени. Помните асансьорите какви бяха, непрекъснато закъсваха. Плюс реанимациите...

4,7 милиарда тази година са за опазване на здравето. Корупцията я вършат докторите, които ръководят или Здравната каса. Почти всяка седмица има интервенции на службите. Половин милиард повече сме заделили тази година за Здравната каса. При такова финансиране, просто са длъжни да го създадат ", отсече той.

Разпоредил съм доктори, санитари и сестри да си получат заплатите. Как може при такова голямо финансиране да приказваме, че няма пари за опазване на здравето? Това е грехота! ", ядоса се министър председателят.

" Поне 16-20 милиарда повече в нашето ръководство са вкарани в опазване на здравето. При повече хора, в пъти повече пари даваме в този момент и най-хубавата техника, която има по света, ние я купуваме. Докторите ни положителни, парите ни положителни, апаратурата - най-хубава и най-после пациентът да каже, че не е удовлетворен. Не е почтено. Затова поставяме тези старания ", съобщи той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР