Има бивши канцлери - и хора като Герхард Шрьодер. Едните

...
Има бивши канцлери - и хора като Герхард Шрьодер. Едните
Коментари Харесай

Чиракът на Путин: Герхард Шрьодер и парите от Москва

Има някогашни канцлери - и хора като Герхард Шрьодер. Едните - уважавани държавни мъже, а неотдавна и една жена, са към този момент вън от дейната политика. А другият, който също е в пенсия, просто скъса с приличието.

Мъжът, който едно време си заслужи почитание с това, че сподели „ не “ на войната в Ирак, който с увереност вкара промени в пазара на труда, в този момент има напълно нови цели. От приятеля си Путин, който назовава „ кристално чист демократ “, Шрьодер беше трансфорат в печален възрастен мъж, който чака команди и заплата от Москва, написа „.

„ Чиракът на Путин “ го назова един път съветският опозиционер Алексей Навални. На Шрьодер обаче не му хрумва нищо свястно за Навални – дори и когато направиха опит да го отровят, някогашният канцлер сподели единствено, че Путин нямало по какъв начин да е в дъното на този атентат.

За разположените над 100 000 съветски бойци по границата с Украйна Шрьодер разправя, че маневрите на НАТО също били опасност за Русия. А това, че Украйна била тази, която дрънка оръжия, 77-годишният някогашен канцлер очевидно е доловил от екрана на съветската държавна телевизия.

Бившите канцлери също имат право да приказват безсмислени неща и да изричат всевъзможни, въпреки и странни, персонални отзиви. Тяхно морално обвързване е обаче да не вредят умишлено на сегашния канцлер и на личната си страна. Но Шрьодер не го е еня за сходни неща. Да се преценява с нещо? Не и той.

Бивш канцлер с вкус за пари

Шрьодер от дълго време към този момент не е някогашен канцлер на Германия. В най-хубавия случай е някогашен канцлер с вкус за пари. „ Не ми трябват неговите препоръки “, сподели неотдавна канцлерът Олаф Шолц.

Само си представете за момент: дали някой в миналото би могъл да каже сходно нещо по адрес на Вили Бранд, Хелмут Шмит, Хелмут Кол и Ангела Меркел? Германските социалдемократи имат голям брой забележителни политици, които остаряха с достолепие. Но имат и Герхард Шрьодер.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР