Има битка за Балканите, в която американците искат да изгонят

...
Има битка за Балканите, в която американците искат да изгонят
Коментари Харесай

Тома Томов: Има битка за Балканите

Има борба за Балканите, в която американците желаят да изгонят руснаците дефинитивно от Балканите и в същото време руснаците реагират.

Това разяснява в ефира на бТВ журналистът и народен представител от Българска социалистическа партия Тома Томов.

По мотив решението за договаряния със Съединени американски щати за изтребители F-16 той разяснява, че самолетът е доста добър. От друга страна обаче, съгласно него самата процедура в Народното събрание е била фарс. „ Ясно беше, че откакто си в този съюз, решението ще се вземе във Вашингтон. Решението беше взето, този аероплан ще бъде платен. Това е част от огромната игра, която става на Балканите ”, сподели Томов.

По мотив отхвърлената от английския парламент договорка за брекзит той означи, че Тереза Мей няма огромния опит на велики държавници като Чърчил и Макмилан и прави неточности, тъй като в основен миг застава отпред на страна, която е доста надълбоко разграничена. „ И когато имаш систематична рецесия, стартира да прави неточности една след друга. Най-основната ѝ неточност беше, че разгласи избори. Оказа се, че е безусловно пагубна във воденето на предизборната битка. Тя ще влезе в историята като дамата, която е имала най-голямата загуба – 230 депутати е колосална загуба ”, посочи Томов.

Според него сега Англия не е в положение да взема решение проблемите при толкоз надълбоко разграничено общество. Той обаче добави, че разграничено е и обществото в Европа, в Америка, в Русия, както и при нас.

Томов разяснява и ръководството на Доналд Тръмп в Съединени американски щати – през днешния ден се навършват тъкмо 2 години, откогато американският президент влезе в Белия дом. „ Важното е дали той ще може удържи този курс на стопанската система, да не се получи криза ”, счита Томов. По думите му е значимо и следствието, което се води против Тръмп за съветската му връзка. „ Никой не знае дали има такава връзка, в случай че има, какъв брой е дълбока, с пари ли го държат. В последна сметка в това е въвлечено британското разузнаване и цялата ръководеща класа в Русия и по някакъв метод, в случай че той падне, може да стане проблем и оставането на власт и на Путин в Русия ”, уточни журналистът и народен представител. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР