Има безброй новогодишни традиции по цял свят, които обещават късмет

...
Има безброй новогодишни традиции по цял свят, които обещават късмет
Коментари Харесай

За повече късмет през новата година: как да си направим японските амулети „омамори“

Има безчет новогодишни обичаи по целия свят, които дават обещание шанс и благополучие, когато ги спазите. В някои обичаи хубостта се крие в това, че не изискват доста средства, само че пък са ефикасни и приятни за гледане.

Това, което желаеме да ви покажем през днешния ден, е по-скоро тип талисман, който можете да извършите вкъщи и, в случай че пожелаете, да подарите на близки. А точно японските амулети омамори.

Какво е омамори и какво може да направи за вас?

Омамори всъщност са молебствия или свещени надписи, сложени в дребни, цветни торбички от брокат, които се продават в шинтоистки светилища и будистки храмове в цяла Япония. На японски език " омамори " (お守り, 御守) значи " отбрана " или " протекция ".

Въведени в Япония посредством будистката процедура за продажба на амулети, омамори могат да се намерят във всеки храм или светилище с дребен магазин. Омамори могат да бъдат направени или закупени от всеки, без значение от религиозните му убеждения, а в модерна Япония се считат за съвършен сувенир, който можете да донесете на близки от известни светилища и храмове.

Първото и най-важно предписание за омамори е да не ги отваряте . Ако ги отворите, цялата мощ, която те имат, с цел да ви предпазят, " бяга " и те всъщност стават безполезни (но към момента са красиви за гледане).

Второто е, от почитание към практиката, да не ги продавате или препродавате . Все отново са културна, само че и духовна традиция  в Япония, тъй че ги запазете за себе си или дайте с удоволствие на обичан от вас човек. Покажете почитание към културата, като проучите корените и споделите за произхода на омамори. Като цяло, не си играйте с огъня, с цел да запазите положителния шанс на амулета.

Омамори би трябвало да се носят на нещо, което постоянно носите със себе си , или да се държат покрай това, което ще пазят. Например, в случай че желаете да подобрите финансовото си положение, талисманите за шанс с пари би трябвало да се държат в джоба на портфейла ви.

Тези за обучение би трябвало да бъдат закачени на учебните чанти или моливници, а тези за зачеване би трябвало да се държат под възглавницата или матрака.

Е, в този момент, когато към този момент знаете повече за тях, може би сте изкушени да си ги извършите сами. Продължете в галерията, с цел да разберете по какъв начин!
 Как да си създадем талисман за шанс: омамори  Как да си създадем талисман за шанс: омамори  Как да си създадем талисман за шанс: омамори  Как да си създадем талисман за шанс: омамори
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР