Има безброй много причини котката да избягва котешката си тоалетна

...
Има безброй много причини котката да избягва котешката си тоалетна
Коментари Харесай

Съвети за почистване на котешка урина

Има безчет доста аргументи котката да заобикаля котешката си тоалетна и да уринира на разнообразни дестинации в дома ви. Новият ви килим може да е жертвата, в случай че котето е болно, има проблеми в държанието, пробва се да свикне с друга котка/дете или просто стачкува против ниската хигиенична поддръжка на тоалетната си.

Консултирайте се с ветеринаря си, с цел да разберете за какво се случва това неприятно събитие. Докато работите над казуса, ние ще ви предоставим 10 съвета по какъв начин да почиствате по-лесно котешката урина и да предотвратите огромните вреди.

1. Вземете парче хартия, с цел да попиете цялото количество, което можете. Ако локвичката е огромна, използвайте и попивателна забрадка или парцал. В случай че петното е върху килим, стъпете върху парцалчето/хартията.

2. Не търкайте петното. Ако е към този момент сухо, посипете го със студена вода и попийте.

3. Избягвайте детергенти, съдържащи амоняк, защото те наподобяват леко миризмата на урина и котката може да се ентусиазира да маркира мястото наново.

4. Попитайте във вашия зоомагазин за подобаващи препарати или за способи да си подготвите такива домашни условия. Тествайте ги на дребна повърхнина, с цел да се уверите, че са безвредни.

5. Препоръчваме примес от вода и оцетна киселина. Оцетът е положително средство против доста бактерии, а комбинацията от вода и оцет е идеална както против пресни, по този начин и остарели петна. Смесете 1 чаша и половина топла вода с половин чаша оцет, след което излейте полученото върху петното и оставете да подейства 3 до 5 минути. Имайте поради, че оцетът не е положително решение за мраморни повърхности.

 Почистване на котешка урина

6. Няма нищо по-добро от содата бикарбонат. След като мястото, където сте посипали водата с оцета изсъхне, разпръснете содата за самун. Когато става въпрос за упорити петна, не пестете материал.

7. Все още не сте завършили с домашно приготвените средства. Смесете ¾ чаша с водороден пероксид с 1 чаена чаша веро. Полученото излейте върху мястото, покрито със сода за самун. Внимавайте с оцветения текстил, защото водородният пероксид има изсветляващо деяние – целесъобразно е да тествате авансово. Разтрийте всички съставки върху изцапаното място.

8. Оставете сместа да изсъхне за няколко чаша, след което изсмучете остатъчните количества сода с прахосмукачка. В случай че петното още е налично, повторете процеса отначало.

9. Ако не сте фенове на домашните средства за разчистване, несъмнено ще предпочетете подготвен детергент, който да реши казуса. Когато закупувате подобен, оглеждайте се за препарат на ензимна основа, защото той разгражда съставките в урината и отстранява миризмата.

10. Не постоянно унищожаване на забележимото леке значи, че сте се отървали от неприятната миризма. Пречистване на въздуха може да се реализира със примес от вода, сода за самун и детергент.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР