Има българи, които в своята сфера достигат до световни висоти.

...
Има българи, които в своята сфера достигат до световни висоти.
Коментари Харесай

Дилян Павлов за пътя към успеха и как се развива бизнес за милиарди

Има българи, които в своята сфера доближават до международни висоти. Съвсем неотдавна основана от наши сънародници компания беше оценена за близо 1,5 милиарда лв. или 900 милиона $, които ще бъдат вложени в нейния напредък. Според " Wall Street Journal " тази компания я чака много забавно бъдеще.

Дилян Павлов, един от основателите на софтуерната компания, гостува в предаването „ 120 минути. Той е от Русе, приключил е Американския университет в България преди повече от 23 години. Създава компанията през 1998 година дружно с Красен Драганов.

„ С мои сътрудници създадохме тази софтуерна компания, която се споделяше „ Нетейдж “, в следствие към този момент, когато се разрасна и направихме няколко продукта, които се споделят „ Динамо “. Самата компания носи името на продуктите си. Моят път, преди да стигна до основаването на компанията, мина през няколко други специалности. Бях финансов аналист, занимавах се с финанси и вложения по време на приватизацията в България. Работих в два капиталови фонда и оттова научих по какъв начин се работи в капиталов фонд, какви проблеми имат вложителите и първите артикули, които направихме бяха за капиталови компании “.

Компанията се занимава с облачни услуги, изясни Дилян Павлов:

" Това са места, където хората съхраняват информация, която е основана някъде в пространството в някоя компютърна плантация, която може да е в Европа, може да е в Америка. В някои случаи е дублирана местоположението на тези сървъри, с цел да се реализира резултат за сигурност, в случай че инцидентно някакъв срив – информативен или електрически, затвори даден център, различен поема неговата работа. Информацията е дублирана в някои случаи, даже е триплирана, или 4 пъти, 16 пъти. Компанията прави артикули за всевъзможен вид капиталови финансови компании, множеството са в Съединени американски щати, Европа, Азия ".

Павлов добави, че техните компании са финансови компании, а имената им са добре познати в целия свят:

" Това са най-големите капиталови компании, капиталови фондове, компании, които влагат в рисков капитал. Правим един повсеместен артикул, който взема решение всичките им проблеми – от това по какъв начин те самите да наберат капитал, който по-късно те би трябвало да влагат. Нашият програмен продукт им оказва помощ както при набирането на капитала, по този начин и при вложението, т.е. с нашия програмен продукт те могат да наблюдават къде са подредени техните вложения, да приготвят доклади, които би трябвало непрестанно да изпращат на техните вложители. И когато унищожават една инвестиция, когато я продадат на борсата, средствата, които постъпват в този фонд, би трябвало да бъдат разпределени сред хиляди, даже в някои случаи милиони вложители. Нашият програмен продукт прави всичко това “, изясни Дилян Павлов.

Той описа, че първият им офис е бил един доста непретенциозен апартамент в центъра на София, кооперация на ул. „ Гургулят “.

„ С нашите сътрудници се събрахме в едни безусловно празен офис с няколко стола, аз бях приготвил една празнична трапеза с кроасани, боза. Разговаряхме два часа за това каква компания желаеме да създадем, по какъв начин виждаме бъдещето в света на осведомителните технологии и какво можем ние да създадем, което да е друго, което да е по-добро, което да е ново, и по този начин започва всичко – с един празен офис и група запалянковци “.

Сега офисът на компанията е в столичния кв. „ Слатина “, само че имат офиси и в Съединени американски щати, където е техният главен пазар, в Лондон и Сингапур.

Цялото изявление гледайте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР