Има 50% шанс да имаме правителство с първия мандат. Ледерският

...
Има 50% шанс да имаме правителство с първия мандат. Ледерският
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Шансовете за кабинет с първи мандат са 50:50, пред нас стоят всички варианти

" Има 50% късмет да имаме държавно управление с първия мандат. Ледерският диалог би трябвало да роди обща платформа и тогава в случай че дружно споделим тази отговорност и участваме дружно в това да изтеглим страната от това тресавище, да има и съвместен надзор ", сподели Десислава Атанасова в отговор на въпрос за опциите ГЕРБ да сформира кабинет.

" Това, което се случи през последните две седмици, е нещо, което не сме виждали последните две години - да се завърне естественият звук в политиката ", съобщи Атанасова.

" Ние направихме ммного взаимни отстъпки в името на това най-сетне да осигурим успокоение на българските жители. Има тематики, по които имаме толкоз допирни точки. Фактите в политиката са най-важни, разяснява Атанасова.

Пред тях стоят всички вероятни разновидности за държавно управление. " От няколко дни призоваваме сътрудниците за прецизен и явен отговор. Искаме прям политически диалог, това желаят и българските жители ", сподели Атанасова.

Тя добави, че не могат да имат доверие до дъно на вторите поради ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, само че желаят естествен политически разговор.

" Даже диалогът, за жалост, не е за това по какъв начин ще работим дружно в споделена отговорност и съвместен надзор. Естествено е, че сред нас не може да има доверие - отново дублирам те арестуваха нашият водач, опозиционния водач в оня миг. Как да имаме доверие, само че ние никога не споделяме или неприятно, или по-лошо. Нека да се успокоим да забравим егото си. Хората, които гласоподават за нас и за всяка друга партия в българския парламент, са хора, които желаят постоянно държавно управление, желаят сигурност, непоклатимост ", сподели още Атанасова.

" Не знам на каква логичност почива изказванието, че първата партия няма право да изиска поддръжка, а втората има право на всичко, каквото реши. Смятам, че ние в ГЕРБ-СДС сме с задоволително опит и екстравагантно държание, което демонстрират някои от ПП-ДБ, не води до на никое място ", сподели още тя.

Лена Бориславова пък изясни, за какво не могат да поддържат кабинет с първия мандат: " Зад нас са застанали над 620 хиляди гласоподаватели, които са споделили " ние не желаеме повече ръководство на ГЕРБ ". Затова ние не можем да подкрепим първия мандат на ГЕРБ ".

" Осъзнаваме потребността от държавно управление и това, че няма по какъв начин сами да осъществяваме такова. Така, че диалозите с сътрудниците са разумна стъпка и ние би трябвало да намерим решение ", съобщи Бориславова. " Когато вторият мандат пристигна при нас, ние ще продължим диалозите с ГЕРБ, само че по политики " , уточни тя.

Според нея тонът на диалозите няма значение.

" Това, което би трябвало да гледаме, са резултатите. Първоначалните диалози разрешиха ние да отпушим процеса по желание на ръководител на Народно събрание. Фактът, че към този момент имаме това нещо, е крайният резултат, до който доведоха тези договаряния ", сподели тя.

" Ние виждаме един апел от страна на ГЕРБ, че те желаят да имат самопризнание, да получат почитание, а в това време не престават с упреци за бюджет, който самите те са дали своят вот. Чуваме и някои други разнопосочни сигнали за " счупена страна ", което е мъчно да бъде окачествено като професионален звук за диалози ", разяснява Бориславова.

Тя съобщи, че в Народното събрание би трябвало да се приказва за политики и за цели, а взаимните нападки не оказват помощ на никого.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР