Има 3 терена за нов национален стадион, всичко ще се

...
Има 3 терена за нов национален стадион, всичко ще се
Коментари Харесай

Кралев обещава само реновация на спортни съоръжения в Борисова градина

Има 3 терена за нов народен стадион, всичко ще се подложи на обществено разискване когато има изясненост дали ще аплайваме за състезание, разяснява пред БТВ спортният министър Красен Кралев.

Амбицията е да се построи нов народен стадион, трябваше да има среща в Букурещ, само че тя е отсрочена за септември. Местоположението на новите терени към този момент е конфиденциално, даже и поради опцията хора да не изкупуват терени. Но е ясно, че подобен огромен стадион в центъра на столицата не може да има, добави той.

Относно националния стадион " Васил Левски ", Кралев изясни да не се избързва, той има и историческа стойност, а дали ще е за концерти, по думите му, концерти ще се вършат в новото оборудване, тъй като ще е по-удобно.

Във връзка със стадиона на ЦСКА " Българска войска ", там има доста уреди, спортни парцели са парцелирани и с частни. Има съгласие с основния проектант на София за реорганизация и реставрация.

Нека да е реставрация с цел да няма спекулации че ще има строителство, изясни спортният министър и добави, че ще се навлезе в пистата и няма да има строителство отвън очертанията на сегашните уреди.

По връзки на паркингите, препоръчани са разнообразни разновидности, подземни и такива отвън " Борисова градина ".

Имаме взаимен план с ЦСКА за този стадион и ще отстояваме да не се зачертава построената спортна инфраструктура, разяснява Красен Кралев.

Припомняме, " Граждани за София " оферират спортните уреди да се изведат от зелените площи на парк Борисова градина и стадионите да се реалокират в двата края на столицата. Като мотивът бе показаният прелиминарен план за обстоен организационен проект (ПУП) на емблематичния парк.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова също не е съгласна с някои елементи от проекта за Борисавата градина. Тя отхвърля, че с проекта за Борисовата градина се цели сеч и строителство.

" За мен е значимо да възвръщаме парковете и градините в София, само че и да се срещаме с историята им ", изясни в края на май Фандъкова и разгласи изказванията за строителство за откровени неистини и спекулации.

" Не пришпорвайте проекта за Борисовата градина ", настоя по-рано столичният общински консултант и ръководител на локалната конструкция на Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера. За него е неразбираемо прибързването за приемане на проект за реорганизация на " Борисовата градина ". /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР