Има 2 причини, поради които не би могло да се

...
Има 2 причини, поради които не би могло да се
Коментари Харесай

Мартин Табаков: Импийчмънт на Тръмп в момента не може да има

Има 2 аргументи, заради които не би могло да се стигне до импийчмънт на Тръмп. Едната е политическа, а другата е неналичието на поддръжка в Сената. Съединени американски щати нямат интерес от банкрутирала Венецуела.
Това сподели Мартин Табаков, ръководител на Института за дясна политика в предаването " Лице в лице " по бТВ. Той разяснява изключителното състояние в Съединени американски щати и кои са двете аргументи, заради които не би се стигнало до импийчмънт на Доналд Тръмп.

Според него има 2 аргументи, заради които не би могло да се стигне до импийчмънт на Тръмп.

„ Първата е политическа. Демократите би трябвало да си дават отлично сметка, че в случай че изгонят Доналд Тръмп от Белия дом не посредством избори, а посредством други процедури, в това число правосъдни, то по-скоро те ще бъдат ощетени на идващите избори, защото хората ще се ядосат, казано най-общо”, сподели Табаков.

„ Втората причина е, че с цел да изгониш американския президент с тази процедура по импийчмънт, би трябвало да имаш 2/3 поддръжка, в това число в Сената, което Демократите няма по какъв начин да си обезпечат на този стадий. Няма да има задоволително сенатори и конгресмени, които да поддържат възможна процедура по импийчмънт”, акцентира той.

Съединените щати нямат интерес от една банкрутирала Венецуела, защото това ще значи превъзходен плацдарм за съветски и китайски пари, съобщи Табаков. Това не е казусът със Сирия, където американците не ги интересува толкоз какво ще се случи. Това е доста близо стоящата до тях Венецуела, която одобряват за своята близка чужбина, изясни още той. Според него президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп повтаря от време на време опцията за военна интервенция във Венецуела, с цел да оказва напън.

„ Там целият географски топос е доста сензитивен във връзка с американските военни намеси, защото си имат история, която пресъздава подобен вид интензивности. Затова американската администрация, ръководена от Тръмп, регистрира риска, който би съществувал, в случай че решат да обогатят външната си политика, включвайки военни измерения”, означи Табаков.

По думите му възможна военна интервенция по-скоро би компроментирала опозиционните детайли в границите на Венецуела, в сравнение с да им помогне.

Мнението на Табаков по отношение на стената, която желае да построи Донал Тръмп е, че

това има отношение освен към незаконния трафик на хора, само че и във връзка с опиатите, които влизат в Съединени американски щати, означи още ръководителят на Института за дясна политика. По думите му пресичането на този човешки поток се преглежда от Демократическата партия и като рисков фактор във връзка с нейното електорално показване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР