Има 19 на сто ръст на записванията за почивки в

...
Има 19 на сто ръст на записванията за почивки в
Коментари Харесай

На морето това лято: Повече британци, чехи и поляци, по-малко руснаци

Има 19 на 100 растеж на записванията за почивки в България във Англия, сподели през днешния ден във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която взе участие в работна среща за подготовката за идния летен сезон.

По думите й нарастване има и на поръчките от Чехия и Полша - по 10 на 100. При туристите от Франция растежът е 12 %, а от Украйна - 50 на 100.

Спад в ранните записвания за лятото има в Германия и Русия, добави Ангелкова. По думите й като цяло упованията за идния сезон са задграничните туристи да са по-малко с към 2 % спрямо предходната година.

Министерството създава специфична стратегия по какъв начин да бъдат привлечени повече чартърни полети за проведен туризъм, добави Ангелкова. Тя посочи, че това не значи субсидиране от страната, а използване на механизми, каквито употребяват Гърция, Испания и Хърватия. До месец отчетът на интернационалния съветник по какъв начин можем да привличаме повече полети ще е подготвен, сподели министърът и посочи, че създаването е пилотна за летищата във Варна и Бургас.

Ангелкова добави, че от 1 юни започват дейните инспекции по Черноморието. Всеки от плажовете ще бъде тестван най-малко 3 пъти през сезона. Ангажимент за обезпечаването на спасители, здравно обслужване и почистването на най-посещаваните неохраняеми плажове ще имат регионалните шефове и общините.

В края на месеца ще бъде оповестена публично новата самодейност на министерство " Денят за вас ", чиято цел е реклама на културно-историческото завещание по крайбрежието, добави Ангелкова. По думите й концепцията е в този ден туристите да имат опция да посещават забележителностите гратис. В момента се събират предложенията на кметовете, с цел да бъде изработен календар, изясни министърът.

На 31 май " Слънчев бряг " ще бъде хазаин на огромен капиталов конгрес в региона на туризма, който ще събере представители на огромни интернационалните вериги, които да се срещнат с опциите за реализацията на планове, добави Ангелкова. Тя сподели още, че напълно скоро следва откриването на изнесени български осведомителни центрове в Китай. Според нея обаче най-важното е да се осъществят проектите за създаването на взаимни туристически артикули на България с Гърция и Сърбия, защото нямаме директна авиолиния с Китай, а желанието на азиатските туристи е при пътешестване да посещават повече от една страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР